Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 01/09/2017
Για επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης δυτικής Κρήτης με Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος δυτικής Κρήτης.
 
Όπως αναφέρει «με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας των τελευταίων ημερών όσο αφορά τη διάθεση θαλάσσιων οικοπέδων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, θα θέλαμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα της Ένωσής μας το οποίο τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ζητάμε τη μόνιμη εγκατάσταση ενός Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) στο λιμένα Σούδας το οποίο θα αναλάβει τη προστασία των ανωτέρω θαλασσίων οικοπέδων.»
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι τα θαλάσσια οικόπεδα έχουν έκταση περίπου 40.000 τετρ. χιλ. (20.058 τετρ. χιλ. το θαλάσσιο οικόπεδο δυτικά της Κρήτης και 19.868 τετρ. χιλ. το θαλάσσιο οικόπεδο νοτιοδυτικά της Κρήτης) και ξεκινάνε από απόσταση περίπου 25 μιλίων από τις δυτικές και νοτιοδυτικές ακτές των Χανίων. Οι εκτάσεις αυτές είναι τεραστίων διαστάσεων και είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να επιτηρηθούν από τα θαλάσσια μέσα τα οποία διαθέτουν οι οικίες Λιμενικές Αρχές.»
 
[custom:google-ads]
 
Επιπροσθέτως οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών σημειώνουν ότι «στη Λιμενική Αρχή Χανίων ήταν ενταγμένο το ΠΠΛΣ 015 τύπου ABEKING το οποίο αποσύρθηκε το 2013 χωρίς να αντικατασταθεί ποτέ. Με τις τωρινές συνθήκες και τις μελλοντικές απαιτήσεις κρίνεται επιβεβλημένη η μόνιμη παρουσία ενός περιπολικού πλοίου το οποίο θα έχει την ικανότητα πολυήμερης παραμονής εν πλω ώστε να ασκήσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ εν όψει της εξόρυξης υδρογονανθράκων από τη περιοχή μας. Οι εγκαταστάσεις του λιμένα Σούδας ο οποίος γειτνιάζει με το Ναύσταθμο Κρήτης πληρούν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις μόνιμης παραμονής και εγκατάστασης πλοίου μεγέθους ΠΑΘ, μιας και φιλοξενούνται πολύ μεγαλύτερου μεγέθους πολεμικά πλοία τα οποία εφοδιάζονται με καύσιμα και πραγματοποιούνται σε αυτά εκτεταμένες επισκευές. Ευελπιστούμε για την στήριξη σας στο αίτημά μας το οποίο θα βελτιώσει κατακόρυφα την αποτρεπτική ισχύ του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη περιοχή και θα ενισχύσει κατά πολύ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που είναι και το πρωταρχικό μας μέλημα.»
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis