Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 03/03/2018

Οι πληροφορίες που είχε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής ήθελαν το σκάφος να μεταφέρει ναρκωτικά και έτσι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας το αλιευτικό σκάφος, σημαίας Συρίας  Celina Star, με τέσσερα άτομα πληρώματος, βρέθηκε και ακινητοποιήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος με την βοήθεια και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και άλλων σκαφών.

[custom:google-ads]

Από το μεσημέρι της Παρασκευής το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας με τη βοήθεια κλιμακίου Υποβρυχίων Αποστολών και κλιμακίου Ειδικών Αποστολών από τον Άγιο Νικόλαο και σκύλο ανιχνευτή της Αστυνομίας έψαξαν εξονυχιστικά στο σκάφος χωρίς να βρουν κάτι ύποπτο.

Παρόλα αυτά οι ενδείξεις πως κάτι ύποπτο υπήρχε ήταν φανερές, το παλιό σκάφος έδειχνε φρεσκαρισμένο σε κάποια σημεία, η έρευνα συνεχίστηκε  και το πρωί του Σαββάτου από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας με την παρουσία και  του Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη κ. Αλεξανδράκη  και τελικά με την καθοριστική συνδρομή δεύτερου σκύλου του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά τα οποία ήταν πολύ καλά κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα της πρύμνης του σκάφους, τα οποία τελικά ξηλώθηκαν με πριόνια και τρυπάνια και βρέθηκαν οι κρυμμένες ποσότητες  ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Η ικανοποίηση όσων συμμετείχαν στην έρευνα δεν μπορούσε να κρυφτεί, αφού είχαν τη βεβαιότητα για το ύποπτο φορτίο, όμως αποδείχθηκε αρκετά χρονοβόρο να την εντοπίσουν.

Κάτι λιγότερο από 50 συσκευασίες βάρους από 25 έως 30 κιλών, εντοπίστηκαν, με το συνολικό τους βάρος να καταγράφεται στα 1269 κιλά από το πρώτο ζύγισμα που έγινε επιτόπου, έξω ακριβώς από το σκάφος, και θα επαναληφθεί. Οι συσκευασίες είχαν πάνω τους διαφορετική σήμανση κάτι που πιθανόν δείχνει και την ποιότητα των ναρκωτικών.

Το πλήρωμα του σκάφους συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας πλέον βαριές ποινές  ενώ οι ποσότητες των ναρκωτικών φυλάσσονται σε χώρο του Λιμενικού Σώματος.

Πολλά κοινά με την ποσότητα-μαμούθ των 6,5 τόνων σοκολάτας που είχε εντοπιστεί μετά από «ρεσάλτο» των λιμενικών στο αλιευτικό «Andreas», νότια του Ρεθύμνου, τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάζει η νέα μεγάλη υπόθεση με τον εντοπισμό 1,2 τόνων χασίς «σοκολάτας» στα αμπάρια αλιευτικού, στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Το modus operandi του διεθνούς κυκλώματος αλλά και η μορφή της κατασχεμένης «σοκολάτας» δείχνουν ότι και τα δύο φορτία είχαν κοινή αφετηρία, ενδεχομένως και κοινό πληροφοριοδότη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις Αρχές ότι οι «καραβιές» με τα ναρκωτικά εντάσσονται στην δράση ενός τεράστιου κυκλώματος με τρελούς τζίρους στο οποίο έχουν καταφέρει να «διεισδύσουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ένα κύκλωμα με πλοκάμια σε Ελλάδα, Συρία, Λίβανο, Κύπρο, Μάλτα…

Το Cretalive από χθες είχε γράψει ότι το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης επέμεινε στην αξιοπιστία των πληροφοριών που είχε δώσει περί μεταφοράς τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών στα αμπάρια του σκάφους με πλήρωμα πέντε Σύρους με καταγωγή από την Λατάκεια.

Μπορεί να υπήρξε εκνευρισμός και κόπωση μετά τον πρώτο έλεγχο, ο οποίος δεν έδωσε «καρπούς», όμως δεν το έβαλαν κάτω. Πίστεψαν μέχρι τέλους ότι το σκάφος είναι ύποπτο και δεν ήταν διατεθειμένοι να το αφήσουν να φύγει έτσι.
Κοινή αφετηρία για το ... βουνό "σοκολάτας" και την ποσότητα-μαμούθ του περασμένου Δεκέμβρη

Σήμερα, όπως είχε γράψει το Cretalive, έφθασε στην Κρήτη το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, η οποία είχε και την άκρως εμπιστευτική πληροφορία για την επιχείρηση.

Η επιμονή τόσο της Αθήνας όσο και των τοπικών στελεχών και ιδιαίτερα των στελεχών του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και του πληρώματος του ΠΛΣ 138, τους δικαίωσε! Το πίστεψαν μέχρι τέλους.

Ο τρόπος τον οποίο είχαν «σκαρφιστεί» οι «εγκέφαλοι» για την απόκρυψη των ναρκωτικών είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Στην περίπτωση του αλιευτικού στο Ρέθυμνο το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί είχε εντοπίσει ένα σημείο στο οποίο είχαν κάνει ηλεκτροσυγκόλληση. Πάνω ακριβώς είχαν τοποθετήσει βαρέλια ώστε να καλύπτουν την καταπακτή που οδηγούσε στο παράνομο φορτίο.

Στην τωρινή υπόθεση το …βάθος ήταν ακόμα μεγαλύτερο και έτσι χρειάστηκαν να επιστρατευτούν τρυπάνια, τα οποία με «χειρουργική ακρίβεια» βρήκαν τον στόχο τους. Οι λιμενικοί πέταξαν από την χαρά τους όταν αντίκρισαν στην λαβή του τρυπανιού ίχνη «σοκολάτας».

Οι πληροφορίες μιλούν για περισσότερα από 1.250 κατεργασμένης σοκολάτας! Οι έρευνες για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ξεκινούν ουσιαστικά από σήμερα. Οι πέντε Σύροι το πιθανότερο είναι να μεταφερθούν με συνοπτικές διαδικασίες στον Πειραιά.

Όπως προαναφέραμε, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει διασύνδεση των δύο υποθέσεων, δηλαδή αυτής του Δεκεμβρίου με την τωρινή, με την εμπλοκή και ξένων υπηρεσιών.

«Κλειδί» φέρεται να αποτελεί ένα ναυτιλιακό γραφείο σε πόλη της Συρίας ενώ υπάρχουν «σύνδεσμοι» σε Λίβανο και Κύπρο. Εξετάζεται επίσης ο ρόλος ενός Έλληνα, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην περίπτωση των 6,5 τόνων «σοκολάτας».  Όσον αφορά στην κατασχεθείσα ποσότητα των ναρκωτικών, μάλλον θα παραμείνει προς φύλαξη στην Κρήτη και αυτό αποτελεί ένα «αγκάθι». Στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ρέθυμνο παραμένουν και οι 6,5 τόνοι «σοκολάτας» που κατασχέθηκαν τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από radiolasithi.gr και cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis