Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 08/10/2015

Ερώτηση στη Βουλή για την αιφνίδια απομάκρυνση από τη διερεύνηση της υπόθεσης «Noor One», με την κατάσχεση 2 τόνων ηρωίνης, των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν επιτυχώς στην επιχείρηση.

Τις δυσκολίες που δημιουργούνται για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης «Noor One», με την κατάσχεση 2 τόνων ηρωίνης, μετά την αιφνίδια απομάκρυνση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν επιτυχώς στην επιχείρηση, αναδεικνύει ο  Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει στην ερώτησή του ότι, τον Ιούνιο του 2014, στο πλαίσιο των προσπαθειών της τότε Κυβέρνησης για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την πάταξη του λαθρεμπορίου, το Λιμενικό Σώμα κατέγραψε μια πρωτοφανή επιτυχία, με τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Μέσα από αυτήν την επιτυχία, που προβλήθηκε διεθνώς, η χώρα μας εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και αξιοπιστίας στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος.  Από εκείνη την ώρα, δεδομένης της βούλησης της τότε Κυβέρνησης να ριχθεί στην υπόθεση άπλετο φως, ξεκίνησαν, με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών υπηρεσιών, έρευνες με στόχο την πλήρη αποκάλυψη και εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Τους τελευταίους μήνες, όμως, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είχαν καθοριστική συμβολή στην επιχείρηση,  απομακρύνονται από τις θέσεις τους, γεγονός που δυσχεραίνει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης», αναφέρει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά να πληροφορηθεί για το αν ισχύουν οι πληροφορίες, που αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», για αιφνίδια μετακίνηση και άλλων στελεχών του Λιμενικού Σώματος που είχαν αναλάβει και διεκπεραιώσει με επιτυχία την πολύκροτη υπόθεση, καθώς και την αιτιολογία που οι μετακινήσεις υλοποιούνται πριν τα στελέχη αυτά προχωρήσουν στην πλήρη διαλεύκανσή της. Τέλος, ερωτά για το εάν προτίθεται να ανακαλέσει τις  εν λόγω μεταθέσεις, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διαφυλάξει την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

http://www.onalert.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis