Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:45 | 01/12/2014

 

Υπέρ της συνέχισης των σπουδών μέσα από τις φυλακές του Νίκου Ρωμανού καθώς και του έγκλειστου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Ηρακλή Κωστάρη τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Παιδείας, αναφορικά με τους δύο έγκλειστους οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία πείνας καθώς δεν τους επιτρέπεται να πάρουν εκπαιδευτικές άδειες, δήλωσε ότι το υπουργείο διάκεινται θετικά. 

«Η στάση του υπουργείου Παιδείας είναι υπέρ. Αφού επιτρέπουμε στα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και να "μπαίνουν", πρέπει να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Βέβαια αυτό θα το κρίνει το αρμόδιο υπουργείο».

«Εάν ένας άνθρωπος ζητάει να συμμετέχει και στις εξετάσεις δεν μπορείς να του το αρνηθείς», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει».

«Αφού του επιτρέψαμε να δώσει εισαγωγικές, θα τον βοηθήσουμε να δώσει και τα μαθήματά του», συνέχισε ενώ πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και «του είπα να το προσέξει ιδιαίτερα. Θέλει προσοχή το θέμα για να μην την πληρώσουν άλλοι λόγω Ξηρού».

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ταχθεί και πάλι υπέρ της δυνατότητας οι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα να ολοκληρώνουν κανονικά τις σπουδές τους.

«Επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος του κ. Κωστάρη. Του δήλωσα πως πάγια πολιτική μας ειναι οι έγκλειστοι να μπορούν να σπουδάζουν. Η συμπεριφορά του Ηρακλή Κωστάρη οπως ενημερωνόμαστε είναι άψογη άρα πρεπει να συνεχίσει τις σπουδές του. Το ιδιο πρεπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό», έγραψε ο κ. Λοβέρδος.

 

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis