Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 31/12/2019
Η αναγνώριση προσώπου γίνεται όλο και πιο κοινή ως εργαλείο, καθώς υοθετείται στα αεροδρόμια, στους χώρους συναυλιών και ακόμη και στις εκκλησίες.
 
Με την αυξανόμενη παρουσία αυτής της τεχνολογίας έρχονται αυξημένες ανησυχίες για τους κινδύνους της ιδιωτικής ζωής, ειδικά επειδή έχει αποδειχθεί ευρέως ότι είναι ανακριβής.
 
Οι ακτιβιστές ψηφιακών δικαιωμάτων έχουν ήδη ονομάσει μια τέτοια τεχνολογία επιτήρησης ως μια "σοβαρή απειλή" για την κοινωνία και τις βασικές μας ελευθερίες, και ένας υποθετικός φόβος - ότι οι κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των διαδηλωτών - έχει ήδη αποδειχθεί αληθινό.

[custom:google-ads]

Η αστυνομία στο Δελχί χρησιμοποίησε το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό διαδηλωτών σε πρόσφατη ομιλία του Πρωθυπουργού Narendra Modi, όπου μίλησε για έναν νέο νόμο της ινδικής υπηκοότητας που προκάλεσε διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Indian Express. 
 
Στις 22 Δεκεμβρίου, η αστυνομία του Δελχί χρησιμοποίησε το λογισμικό αυτόματου συστήματος αναγνώρισης προσώπου (AFRS), το οποίο οι υπάλληλοι εκεί απέκτησαν το 2018 ως εργαλείο για να βρίσκουν και να αναγνωρίζουν τα εξαφανισμένα παιδιά, με στόχο να εντοπίσουν πρόσωπα που ταιριάζουν με μια βάση δεδομένων όπου υπάρχουν άτομα που έχουν συμμετάσχει σε άλλες διαμαρτυρίες γύρω από την πόλη.
 
Σύμφωνα με την Indian Express, η αστυνομία του Δελχί έχει κινηματογραφήσει εδώ και καιρό αυτά τα γεγονότα διαμαρτυρίας και το τμήμα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι αστυνομικοί διαθέτουν αυτό το υλικό μέσω της AFRS. Πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ένα σύνολο δεδομένων με «συνηθισμένους διαδηλωτές». 
 
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε σε  δήλωση του ότι «η αστυνομία του Δελχί βεβαιώνει ότι υπάρχουν οι καλύτεροι βιομηχανικοί πρότυποι έλεγχοι ώστε να αποφευχθεί τυχόν κακή χρήση των δεδομένων».
 
Ωστόσο η ομάδα ψηφιακής υπεράσπισης των δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκε ζητώντας πλήρη παύση και ανάκληση των AFRS, χαρακτηρίζοντας αυτή τη νέα τεχνολογία ως "πράξη μαζικής επιτήρησης και εντελώς παράνομη".
 
Οι αρχές επιβολής του νόμου του Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης πρόσβαση σε τέτοιου είδους τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, προτρέποντας τους διαδηλωτές να καλύπτουν τα πρόσωπά τους υπό τον φόβο να μην στοχοποιηθούν.
 
Ορισμένες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απαγορεύσει αυτήν τη νέα τεχνολογία και οι υποστηρικτές παροτρύνουν άλλες περιοχές να υιοθετήσουν τέτοιες απαγορεύσεις.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis