Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 30/11/2014

 

Μελέτη για λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών καταλήγει στην εκτίμηση ότι μπορεί να φτάνουν και τις 13.000 όσοι ζουν σήμερα στη Βρετανία σε συνθήκες δουλείας, καθώς το Λονδίνο επεξεργάζεται νομοθεσία που θα δίνει μεγαλύτερο περιθώριο στην αντιμετώπιση υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων.

Η μελέτη, όπως αναφέρει το BBC, τοποθετεί αρκετά υψηλότερα από ό,τι προηγούμενες εκτιμήσεις τον αριθμό των «σύγχρονων σκλάβων».

Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται από θύματα τράφικινγκ που εξαναγκάζονται σε πορνεία μέχρι και «φυλακισμένοι» οικιακούς βοηθούς ή εργάτες σε χωράφια.

Στα θύματα, σύφμωνα με τη μελέτη συμπεριλαμβάνονται τόσο θύματα τράφικινγκ από δεκάδες χώρες (κυρίως Αλβανία, Νιγηρία, Βιετνάμ και Ρουμανία) αλλά μέχρι και παιδιά και ενήλικες που έχουν γεννηθεί στη Βρετανία.

Οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν πως χρησιμοποιήσαν κοινά αποδεκτή στατιστική μεθοδολογία για τις εκτιμήσεις περί του αριθμού των πληττόμενων προσώπων, με στοιχεία που αντλήθηκαν από τις υπηρεσίες αστυνόμευσης αλλά και οργανώσεις.

Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία στην βρετανική πρωτεύουσα, η στρατηγική αντιμετώπιση θα περιλαμβάνει ειδικές ομάδες αστυνόμευσης σε αεροδρόμια και λιμάνια για τον εντοπισμό θυμάτων τράφικινγκ, θα αναγνωρίζει τις χώρες προέλευσης με τις οποίες πρέπει πρωτίστως να υπάρξει συνεργασία και θα ενισχύει σε τοπικό επίπεδο την συνδρομή σε θύματα τράφικινγκ.

http://www.tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis