Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 23/03/2017

Συγκλονισμένο είναι το Λονδίνο από την νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην καρδιά της πόλης. 

Μεταξύ των θυμάτων του δράστη, τέσσερα συνολικά προς ώρας, ήταν και ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, που επιχείρησε να τον σταματήσει με την ίδια του την ζωή. 

Ο Πάλμερ ήταν 48 ετών, πατέρας και σύζυγος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Έχασε τη ζωή του, όταν, αν και άοπλος, ρίχτηκε πάνω στον δράστη για να τον σταματήσει, στο βρετανικό κοινοβούλιο. Εκείνος τον μαχαίρωσε και τα τραύματα αυτά ήταν μοιραία. 

Ο αστυνομικός, που ήταν μέλος της φρουράς του Κοινοβουλίου, υπηρετούσε στο σώμα τα τελευταία 15 χρόνια και ήδη χαρακτηρίζεται ήρωας από τους Βρετανούς. Το γεγονός ότι έπεσε πάνω στον δράστη και πάλεψε μαζί του, πληρώνοντάς το με την ίδια του τη ζωή, έδωσε το χρόνο στους συναδέλφους του να τον πυροβολήσουν και να τον εξουδετερώσουν. 

Τον άτυχο αστυνομικό μάλιστα προσπάθησε να σώσει ένας βρετανός, μέλος του κοινοβουλίου και αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, ο Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος μάλιστα είχε χάσει τον αδερφό του κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, το 2002.

Ο Τομπάιας Έλγουντ προσπαθεί να σώσει τον αστυνομικό


Περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα τρία θύματα του τρομοκράτη δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως όπως ενημέρωσε η αστυνομία, έχουν αναγνωρισθεί και έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειές τους. Άλλοι 40 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών Γάλλοι μαθητές που έκαναν εκδρομή στο Λονδίνο και πολλοί τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων. Μια γυναίκα έπεσε στον Τάμεση την ώρα που ο τρομοκράτης διέσχιζε με το φονικό αυτοκίνητό του την Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση ακόμα δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση. 


Ο ήρωας αστυνομικός Κιθ Πάλμερ


 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis