Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 14/01/2018

Tη βούληση του ιδίου και της κυβέρνησής του να επιλύσουν όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Μιλώντας την Κυριακή στην επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματός του, και αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα ο Ράμα αντέκρουσε τις κατηγορίες, ότι υπήρξε υπαίτιος για την επιδείνωσή τους.

«Απεναντίας», είπε, «εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας» προσθέτοντας πως οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών «ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες».

[custom:google-ads]
«Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα», τόνισε ο Ράμα, «θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά».

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος, «με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πρόσφατη εξέλιξη στα Σκόπια όπου η εκεί Βουλή ψήφισε το νόμο αναγνώρισης ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας, ο  Ράμα κάλεσε όλους τους Αλβανούς να νιώθουν περήφανοι για το γεγονός αυτό.

Έκρινε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Σκοπίων, συνέπεια της πολιτικής των Τιράνων η οποία δημιούργησε, κατά τον ίδιο, «πραγματικές πεποιθήσεις ότι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν»

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis