Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 19/06/2021
Τα μέτρα για την πανδημία χαλαρώσαν, όμως οι αποσπάσεις από τις αυτοτελείς υπηρεσίες του Αρχηγείου συνεχίζονται άγνωστο γιατί;
 
Στον απόηχο της εξιχνίασης του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο πρέπει να ειπωθούν και κάποιες αλήθειες που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του οργανισμού που λέγεται Ελληνική Αστυνομία πάρα την έξωθεν μαρτυρία που οδηγεί στο συμπέρασμα πως λειτουργεί στα πρότυπα σύγχρονων Αστυνομιών!
 
Πιο συγκεκριμένα ο ρόλος που διαδραμάτισε η εγκληματολογική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ στην προκειμένη περίπτωση όπως και σε κάθε παρόμοια είναι κοινά αποδεκτό πως ήταν καταλυτικός... Κάποιοι όμως εντός του Σώματος με βάσει τις πράξεις τους έχουν διαφορετική άποψη!
 
Όσοι αμφισβητούν το δεδομένο αυτό μπορούν να ανατρέξουν στις διαταγές της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας τους τελευταίους 16 μήνες ελέω πανδημίας, που έχουν αποδεκατίσει από έμψυχο δυναμικό μέσω μηνιαίων αποσπάσεων όλες τις αυτοτελείς υπηρεσίες του Αρχηγείου όπως είναι και η Υποδιευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (ΥΕΕΒΕ) με έδρα την Θεσσαλονίκη. Μπορεί στο εν λόγω έγκλημα να μην είχε καμία ανάμειξη η ΥΕΕΒΕ λόγω της κατά τόπο αρμοδιότητας, μιας και επιλήφθηκε στο κομμάτι της εγκληματολογικής έρευνας η προϊστάμενη υπηρεσία της η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) με έδρα την Αθήνα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα υπήρχε έκπτωση αν τελούνταν στην Βόρεια Ελλάδα η πράξη πάρα τις σοβαρές ελλείψεις.
 
Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν κάποιοι ότι η τακτική των λύσεων του ποδαριού όταν υπάρχουν εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες νευραλγικές υπηρεσίες με αντίκτυπο στην εικόνα του Σώματος γενικότερα!
 
Τώρα λοιπόν που τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας όσον αφορά την πανδημία είναι θετικά, καλό θα ήταν κάποιοι να ανακαλέσουν επιτέλους τις διαταγές αποσπάσεων εξειδικευμένου προσωπικού όπως αυτού της ΥΕΕΒΕ, ώστε να επιστρέψει στα πόστα του συνεχίζοντας απερίσπαστα το σημαντικό παραγόμενο έργο του και εάν στο μέλλον υπάρξει παρόμοια κατάσταση να βρεθούν άλλες λύσεις από άλλες Υπηρεσίες που όλοι γνωρίζουμε ως κοινό μυστικό πως υπάρχουν πολλές...!
 
Υ.Γ.: Δεν θέλω να σκεφτώ το ενδεχόμενο κάποιοι εντός Σώματος να μην γνωρίζουν την δουλειά που παράγουν κάποιες άλλες Υπηρεσίες γιατί θα είναι λυπηρό....
 
 
Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Μέλος του ΔΣ της Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης
 
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis