Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 22/12/2014

Η χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς ήταν τα βασικά θέματα που ανέδειξαν με τα σκίτσα τους οι μαθητές Δημοτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Η χρήση του δρόμου... είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θα οδηγώ».

 

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα EDU-CARTOON, υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών.

Ο μαθητικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή 1.100 παιδιών από τις τρεις τελευταίες τάξεις δημοτικών σχολείων όλης της χώρας.

Η φετινή τελετή βράβευσης ήταν αφιερωμένη στο έργο του Αρη Σταθάκη. Το πρώτο βραβείο κέρδισε με το σκίτσο της η Λήδα Πεντούση από τη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως είπε στο «Εθνος» προσπάθησε να μείνει στο θετικό μήνυμα: «Προσπάθησα όσο μπορώ να δω την αισιόδοξη πλευρά του θέματος. Σκέφτηκα ότι τα σήματα οδικής κυκλοφορίας κάνουν καλό για την ασφάλειά μας όσο και τα λουλούδια στο περιβάλλον. Ετσι ζωγράφισα τα σήματα με τη μορφή λουλουδιών και τα ονόμασα ?τα άνθη του καλού?».

Από τους οδηγούς των αυτοκινήτων ζήτησε περισσότερη σημασία στους πεζούς και λιγότερες παραβάσεις, προσθέτοντας ότι η κυκλοφοριακή αγωγή θα έπρεπε να διδάσκεται και στα σχολεία: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα έπρεπε να είναι μάθημα. Αλλωστε καμιά φορά γονείς και δάσκαλοι δεν μας μαθαίνουν όσα πρέπει για την οδική ασφάλεια».

Το επόμενο βήμα για τους διοργανωτές του διαγωνισμού, όπως επισημαίνει η υπεύθυνη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κατερίνα Θεοδοσέλη, είναι να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιούνται τα σκίτσα των παιδιών.

 
ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis