Μάνα, κόρη κι εγγονή: Οι τρεις γυναίκες που εξολοθρεύουν τους Ταλιμπάν

ΟΤΑΝ Η ΡΕΖΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
Μάνα, κόρη κι εγγονή: Οι τρεις γυναίκες που εξολοθρεύουν τους Ταλιμπάν

 

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι άνδρες τις χρησιμοποιούν μόνο σαν αναπαραγωγικές μηχανές που θα κάνουν τους γιους τους οι οποίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν σε κάποιες περιπτώσεις, και σε άλλες θα είναι περήφανα τέκνα που θα βρουν μία γυναίκα για να την ταπεινώνουν. Υπάρχει όμως μία γυναίκα που ανταπέδωσε όλα όσα της έκαναν και τα έχει βάλει με τον μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο εχθρό.

Η Ρέζα Γκιουλ ζει σε ένα χωριό στα δυτικά της χώρας. Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον γιο της, αξιωματικό της αστυνομίας, μπροστά στα μάτια της και η Ρέζα αντί να θρηνήσει ορκίστηκε εκδίκηση τους μακελάρηδες. Έτσι, πήρε το Καλάσνικοφ, την κόρη της και την εγγονή της και δολοφόνησαν έναν Ταλιμπάν.

Οι γυναίκες συγκρούστηκαν για επτά ώρες με τους Ταλιμπάν και κατάφεραν να βγουν αλώβητες ενώ σκότωσαν τουλάχιστον 25 και τραυμάτισαν πέντε. Η συγκεκριμένη ιστορία έγινε γνωστή από το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων και πιστοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Η εκπρόσωπος του, Σεντίκ Σεντίκ δήλωσε με περηφάνια: «η ένοπλη εκστρατεία των γυναικών έναντι των ανταρτών Ταλιμπάν είναι ένα σύμβολο μιας μεγαλύτερης επανάστασης και εξέγερσης εναντίον της ομάδας».

Μέχρι στιγμής οι Ταλιμπάν τηρούν σιγή ιχθύος καθώς είναι άκρως ταπεινωτικό να ηττηθούν από τρεις γυναίκες. Ενώ συνήθως είναι λαλίστατοι για τα κατορθώματα τους, και βγάζουν ανακοινώσεις με το τσουβάλι κάθε φορά που σκοτώνουν κόσμο, επέλεξαν να μην πουν απολύτως τίποτα για την απώλεια των μαχητών τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα μικρό χωρίο στα δυτικά του Πακιστάν, στην επαρχία Φαράχ. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι άκρως επικίνδυνη και έχει καταληφθεί από ισλαμιστές. Ο γιος της Ρέζα ήταν αξιωματικός της αστυνομίας, κάτι που τον καθιστούσε «κόκκινο πανί» για τους Ταλιμπάν. Πιθανότατα η επίθεση που έγινε και στοίχισε την ζωή του, συνέβη σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι της μητέρας που είδε τα πάντα.

Οι Ταλιμπάν πιστεύουν πως οι γυναίκες της χώρας τους είναι κατώτερα όντα, της κλείνουν μέσα στα σπίτια και απαιτούν να είναι καλυμμένες με μπούρκα. Την στιγμή της επίθεσης που πέθανε ο γιος, η μητέρα, η κόρη και η σύζυγος του τα είδαν όλα. Οι αντάρτες σκότωσαν και την σύζυγο του αξιωματικού ενώ άφησαν τις υπόλοιπες γυναίκες να ζήσουν. Προφανώς δεν υπολόγισαν ούτε φαντάστηκαν τις θα τους συμβεί.

Η ατρόμητη Ρέζα πήρε αμέσως την εγγονή της και την κόρη της, βρήκαν Καλάσνικοφ και ξεκίνησαν την σφαγή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η σκηνή θύμιζε ταινία: οι τρεις γυναίκες σημάδευαν και σκότωναν τον έναν μετά τον άλλον. Οι Ταλιμπάν δεν είχαν καμία τύχη μπροστά στην μανία τους. Από την ομάδα που επιτέθηκε στον γιο της, σκοτώθηκαν όλοι και πέντε τραυματίστηκαν.

 

ΠΗΓΗ: koolnews.gr