Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 10/04/2021

Οι ανάγκες στελέχωσης του σωφρονιστικού καταστήματος Λάρισας, η αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου των φυλακών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από την ενημέρωση που είχε από τον Αρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Λάρισας κ. Κώστα Παπαθανασίου για τα προβλήματα των φυλακών, είχε συνεργασία με την κ. Νικολάου, η οποία τον ενημέρωσε ότι εντός του μηνός θα προκηρυχθεί διαγωνισμός πρόσληψης 381 υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, για τη στελέχωση των 34 σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας και του ιδρύματος ανηλίκων Βόλου. Συγκεκριμένα, για το κατάστημα της Λάρισας η προκήρυξη θα περιλαμβάνει την κάλυψη 14 θέσεων εσωτερικής φύλαξης, 1 θέσης Γενικού Ιατρού, 1 θέσης Εγκληματολόγου, 2 θέσεων Υγείας Πρόνοιας – Κοινωνικής Εργασίας, 1 θέσης Πληροφορικής Τ.Ε., 2 θέσεων Δ.Ε. Διοικητικού Λογιστικού και 1 θέσης Νοσηλευτικής. Όπως εξήγησε η αρμόδια Γραμματέας, το σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας είναι δεύτερο στην κατανομή μετά το κατάστημα του Κορυδαλλού. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι στον διαγωνισμό θα υπάρχει και το κριτήριο της εντοπιότητας. Στην παρατήρηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις φυλακές Λάρισας, η κ. Νικολάου προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.

Ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε, επίσης, την ικανοποίηση του αιτήματος της αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου φυλακών, για την αποτελεσματικότερη φύλαξη του καταστήματος, με τη Γενική Γραμματέα να δεσμεύεται για την άμεση υλοποίησή του.

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε την κ. Νικολάου για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Λάρισας και την πρόταση που διατύπωσε στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για τη δημιουργία και ΕΠΑΛ στο κατάστημα, μετά από την πληροφόρηση που είχε από τον σύμβουλο-συντονιστή εκπαίδευσης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας κ. Γιώργο Τράντα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis