Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 17/06/2018

Συνέντευξη 
Μάξιμου Χαρακόπουλου 
στη “Βραδυνή” της Κυριακής και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Μπέλλα

«Τα Σκόπια κερδίζουν την ονομασία, ως erga omnes στα αγγλικά, 
την εθνικότητα και τη γλώσσα»

«οι Έλληνες δεν μπορούν να λέγονται πια Μακεδόνες»!

«Με την επιβλαβή συμφωνία Τσίπρα το όνομα “Μακεδονία” θα παραπέμπει στα Σκόπια»

«Η συμφωνία είναι εθνικά επιβλαβής και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την επιβάλει δια της πλαγίας οδού» αναφέρει σε συνέντευξή του στη ‘’ΒτΚ’’ ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ και αν. τομεάρχης εσωτερικών Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Ρίχνοντας τα ‘’βέλη’’ του και προς τους ΑΝΕΛ και τον κ. Πάνο Καμμένο υποστήριξε ότι με ψευδολογίες και κουτοπονηριές βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω ποιώντας τους πληγωμένους πατριώτες αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.
Επισήμανε ακόμη ότι «οι υποσημειώσεις για την αρχαία Μακεδονία ή το North ως γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ο φερετζές μιας κάκιστης συμφωνίας, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις της παράδοσης όχι μόνο του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και της εθνικότητας και της γλώσσας λόγω εξωγενών πιέσεων».
Θεωρεί πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις γιατί όπως εξηγεί, «τα εθνικά ζητήματα πάντοτε έχουν παρενέργειες και στο πολιτικό σκηνικό. Προσωπικά πιστεύω ότι για τη χώρα το πιο ωφέλιμο αυτή τη στιγμή θα ήταν να διενεργηθούν εκλογές που θα έχουν και τη σαφή εντολή του τι μέλλει γενέσθαι και στην υπόθεση του Σκοπιανού».
Εκτιμά ότι εκτός του ότι «η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και ταυτοχρόνως να απαλλάξει τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ από το βάρος να ψηφίσουν μέσα στη Βουλή για το ζήτημα», παράλληλα επιθυμεί το ζήτημα «αν είναι δυνατόν, να το φορτωθεί ο επόμενος».

Κύριε Χαρακόπουλε, ας ξεκινήσουμε με τη συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάποιοι τη χαρακτήρισαν «εθνική μειοδοσία». Είναι βαρύς ένας τέτοιος χαρακτηρισμός;

Τους χαρακτηρισμούς αφήνω να τους αποδώσουν στο τέλος οι αναγνώστες σας. Εγώ θα σας μιλήσω για τα γεγονότα. Εδώ έχουμε μια εσκεμμένη εν κρυπτώ διαδικασία, η οποία επιδιώκει να επιβάλει καταστάσεις. Κι αυτό είναι εντελώς αντιδημοκρατικό και αγνοεί τη θέληση του ελληνικού λαού. Ειλικρινά δεν βλέπω ποια είναι τα οφέλη της Ελλάδας από αυτή τη συμφωνία. Τα Σκόπια κερδίζουν την ονομασία βόρεια Μακεδονία, που δεν θα είναι στα σλαβικά ως erga omnes αλλά στα αγγλικά. Κερδίζουν την εθνικότητα, μακεδονική νέτα σκέτα. Κερδίζουν τη γλώσσα, μακεδονική κι αυτή. Με μικρές υποσημειώσεις ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία. Και λοιπόν; Ποιος τα κοιτά αυτά; Το ζήτημα είναι ότι οι Έλληνες Μακεδόνες δεν θα μπορούν να λένε ότι είναι Μακεδόνες, γιατί θα θεωρούνται Σκοπιανοί. Και βεβαίως αφήνει ανοιχτές τις αλυτρωτικές κινήσεις της «Βορείου Μακεδονίας» έναντι της «Νοτίου», της Ελλάδας δηλαδή, στο μέλλον. Εν τω μεταξύ εμείς θα τους έχουμε ανοίξει τις πύλες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία έκανε πρόταση μομφής και που αποσκοπεί;

Η ΝΔ θεωρεί ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιβλαβής και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την επιβάλει δια της πλαγίας οδού. Ούτε με ψευτοδικαιολογίες και κουτοπονηριές, όπως ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, να βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω, παίζοντας τους πληγωμένους πατριώτες, αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Όλοι να κληθούν να απαντήσουν τι στηρίζουν, μέσα στη Βουλή, και ενώπιον του ελληνικού λαού. Κι ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες του.

Μπορούμε να βρούμε κάποια θετικά σημεία στη συμφωνία;

Οι υποσημειώσεις για την αρχαία Μακεδονία ή το North ως γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ο φερετζές μιας κάκιστης συμφωνίας, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις της παράδοσης όχι μόνο του ονόματος της Μακεδονίας, αλλά και της εθνικότητας και της γλώσσας, λόγω εξωγενών πιέσεων.

Κατηγορεί η ΝΔ τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για την υπογραφή, αλλά ο κ. Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι τον στηρίζει για να υπογράψει αυτή την κατ’ αρχήν συμφωνία;

Αυτό δεν συνάδει με τη λογική. Διαφωνούν με τη συμφωνία που κάνει ο Τσίπρας αλλά τον στηρίζουν να κάνει τη συμφωνία; Αυτά είναι πρωτάκουστα. Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα υπάρχει κάθετη διαφωνία και ωστόσο δεν παραιτείται κανείς; Είναι προφανές ότι εδώ μιλά η δίψα της εξουσίας. Οι πολίτες ας κρίνουν μόνοι τους την αξιοπιστία των πολιτικών που τους εκπροσωπούν.

Θεωρείτε ότι το Σκοπιανό μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα;

Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Θα έλεγα ότι είναι το πιο πιθανό. Τα εθνικά ζητήματα πάντοτε έχουν παρενέργειες και στο πολιτικό σκηνικό. Προσωπικά πιστεύω ότι για τη χώρα το πιο ωφέλιμο αυτή τη στιγμή θα ήταν να διενεργηθούν εκλογές, που θα έχουν και τη σαφή εντολή του τι μέλλει γενέσθαι και στην υπόθεση του σκοπιανού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται, εφόσον στα Σκόπια το δημοψήφισμα είναι υπέρ της συμφωνίας και γίνει και η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, στην ελληνική Βουλή θα έρθει για επικύρωση τέλη του χρόνου, με αρχές του νέου. Αν στο μεταξύ έχουν γίνει εκλογές και κυβέρνηση είναι η ΝΔ, τι θα κάνετε; Θα την ακυρώσετε;

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, και ταυτοχρόνως να απαλλάξει τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ από το βάρος να ψηφίσουν μέσα στη βουλή για το ζήτημα. Αν είναι δυνατόν και να το φορτωθεί ο επόμενος. Αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύονται. Το απέδειξαν και στην οικονομία, που αφήνουν πίσω τους ερείπια. Το ζήτημα είναι να μη δεσμευτεί η χώρα, γιατί η υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών ή του πρωθυπουργού δεν δεσμεύει απλά τους ιδίους αλλά τη χώρα!

Κύριε Χαρακόπουλε, η ΝΔ διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα νόμου και τάξης. Πώς σχολιάζετε την πρόσφατη απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Ήταν το κερασάκι στην τούρτα, έπειτα από ένα κρεσέντο επιθετικών ενεργειών, που περιλάμβαναν πρεσβείες, προξενεία, πρεσβευτικές κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια, ιδιωτικές εταιρείες, πολιτικά πρόσωπα, συμβολαιογραφία ακόμη και νοσοκομεία. Τα μέλη της οργάνωσης δεν περιορίζονται σε τρικάκια, όπως μας λέει ο κ. Τόσκας τόσο χαριτωμένα, αλλά εξοπλισμένα με βαριοπούλες σπάνε, απειλούν, τρομοκρατούν και αμαυρώνουν την εικόνα της ασφάλειας της χώρας. Πρόκειται για μια οργάνωση που απολαμβάνει της «στοργής» της κυβέρνησης, και η οποία γι’ αυτό το λόγο θεωρεί ότι όλα της επιτρέπονται. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αναγάγει τον εαυτόν τους σε υπέρτατο δικαστή και πιστεύουν ότι με την απειλή της βίας θα επιβάλουν τα δικά τους.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε λόγια του αέρα τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα. Εσείς γιατί επιμένετε ότι ο Ρουβίκωνας ενεργεί υπό την ανοχή της κυβέρνησης;

Αν είναι λόγια του αέρα, ας μας απαντήσει τότε, ποιος έδωσε εντολή να αφήσουν ελεύθερους τους Ρουβίκωνες τα περιπολικά που τους μετέφεραν, μετά το ντου που έκαναν στη Βουλή, δεν ήταν ο κ. Βούτσης; Ποιος ήταν αυτός που τους αποκάλεσε «δικά μας» παιδιά, δεν ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Δραγασάκης; Ποιος ήταν αυτός που μίλησε για ‘‘συλλογικότητες’’ και ότι ούτε έξω από τον Λευκό Οίκο δεν συλλαμβάνουν τους διαμαρτυρόμενους, δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Τόσκας; Ακόμη και οι ίδιοι μετά την επιδρομή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χάριν του δολοφόνου Κουφοντίνα, στην ανάρτησή τους αναγνωρίζουν ότι κινούνται πιο ελεύθερα σήμερα απ’ ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Θεωρείτε ότι πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της;

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που προέρχονται από την αύξηση της εγκληματικότητας. Ενίοτε αντιμετωπίζουν με αυτοθυσία τους κινδύνους. Τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό τους τον αποδεικνύουν καθημερινά με τις συνεχείς επιτυχίες που έχουν στις καταστολή του εγκλήματος. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αυτοί είναι που δένουν τα χέρια των αστυνομικών να μην κάνουν τη δουλειά τους.

Τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ σε θέματα τάξης; Για παράδειγμα θα επιτρέπατε να δίνεται άδεια στον Κουφοντίνα;

Για την ΝΔ και τον αρχηγό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη το δόγμα νόμος και τάξη είναι πολύ ψηλά στην κυβερνητική μας ατζέντα. Θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου, τον νόμο Γαβρόγλου, θα συγκροτήσουμε και πάλι την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα στοχεύσουμε στην επιβολή του νόμου σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Επιπλέον θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου πρέπει να εγκλειστούν οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες, τύπου Κουφοντίνα. Προκαλεί πράγματι αγανάκτηση ένας κατά συρροή δολοφόνος, που στέρησε τη ζωή από τους συνανθρώπους του, που δεν έχει μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο για τις πράξεις του, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το δίκαιο και τους νόμους, σήμερα να τους επικαλείται για να παίρνει άδεια. Και να υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Φίλης που να αγωνιούν κιόλας μήπως ο Κουφοντίνας δεν απολαμβάνει των δικαιωμάτων του. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν παραδίδεται στους εχθρούς της.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως. Αν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση θα φροντίσετε ώστε να υπάρχει αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως;

Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο ουσιαστικά της Αθήνας είναι εξωφρενικό. Μια όαση πρασίνου, ένας τόπος χαράς για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους, να είναι παραδομένος σε παράνομες δραστηριότητες, σε διακίνηση ναρκωτικών και τόσα άλλα. Να βασιλεύει παντού η βρωμιά και η δυσωδία, και να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση. Και όταν οι κάτοικοι εξεγείρονται προσπαθώντας να αναμορφώσουν το χώρο που ζουν, να κυκλοφορούν αφίσες από τις «συλλογικότητες» του κ. Τόσκα, με τις οποίες κατηγορούνται οι κάτοικοι και μάλιστα επικηρύσσεται η κ. Ντενίση, δίκην εγκληματία. Και κανείς από την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε. Με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, πολιτεία, δήμος, φορείς και κάτοικοι, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη μιζέρια και την εγκατάλειψη. Και το Πεδίο του Άρεως και τα Εξάρχεια και άλλες γειτονιές της Αθήνας μπορούν και πάλι να ζήσουν φυσιολογικά.

Ας περάσουμε στα οικονομικά. Γιατί είναι 4ο Μνημόνιο, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 (ΜΠΔΣ);

Γιατί παρά τα παραμύθια για μικρά παιδιά της κυβέρνησης, για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, το πολυνομοσχέδιο βρίθει τόσων επώδυνων μέτρων που θα είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα για πολλά χρόνια ακόμη. Γιατί τι άλλο είναι οι περικοπές στις συντάξεις από το ‘19, η μείωση του αφορολογήτου από το ‘20, δηλαδή δύο και τρεις μισθοί μείον, τι είναι τα φουσκωμένα πλεονάσματα για πολλά χρόνια, η υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας που θα πωληθεί στην περίπτωση της αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων κλπ.

Κατηγορείτε την κυβέρνηση για την περικοπή των συντάξεων. Αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση δεν θα ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει στην μείωση των συντάξεων;

Όσα υπάρχουν στα δύο προηγούμενα μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο τωρινό πολυνομοσχέδιο, είναι αποκλειστικά δικά της δημιουργήματα. Είναι οι συνέπιες της άφρονος πολιτικής της το πρώτο εξάμηνο του 2015, είναι το κόστος της ανατροπής της προηγούμενης κυβέρνησης, λίγο πριν φθάσουμε στο τέρμα –ένα δις ήταν το μαίηλ Χαρδούβελη– 200 δις το κόστος της πρώτης φοράς αριστερά. Τη δίψα τους για εξουσία πληρώνει η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες.

ΕΙΠΕ ΓΙΑ …

ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Μαέστρος της πολιτικής παραπλάνησης, ασύγκριτος καιροσκόπος, δεινός λαϊκιστής, η επιτομή των χειρότερων πλευρών της μεταπολίτευσης και γι' αυτό επικίνδυνος.

ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ
Δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση που κατέχει, οι μέρες του στο υπουργείο αυτό θα μείνουν ως μελανές σελίδες

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
Δεν υπάρχουν λόγια για έναν άνθρωπο που επιμένει ακόμη ανερυθρίαστα πως ο νόμος του δεν πετσοκόβει τις συντάξεις από την 1.1.19.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis