Μάξιμος Χαρακόπουλος: Φασιστικής νοοτροπίας η στοχοποίηση Συρίγου!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Φασιστικής νοοτροπίας η στοχοποίηση Συρίγου!

- Η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί στις ορέξεις περιθωριακών κύκλων...

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανάρτηση αφισών εναντίον του καθηγητή του Παντείου κ. Άγγελου Συρίγου, με απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:.

«Η στοχοποίηση του κ. Άγγελου Συρίγου, ενός εγνωσμένου κύρους καθηγητή, από τους σκοτεινούς κύκλους των γνωστών-αγνώστων, με την ανάρτηση υβριστικών αφισών, συνιστά ένα ακόμη σκαλοπάτι στην κατηφόρα του δημόσιου βίου. Πρόκειται για ενέργεια που αποπνέει φασιστική νοοτροπία, καθώς εκφράζει ευθεία απειλή βίας προς ένα μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιδιώκει τη φίμωση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιδεών. Όπως φαίνεται, οι θλιβερές παθογένειες που ταλάνισαν επί δεκαετίες την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συνεχίζουν να την υπονομεύουν. 

Δυστυχώς, ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει και η κυβέρνηση που επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή στην ανομία και στην ασυδοσία των οργανωμένων μειοψηφιών και των ανεξέλεγκτων τραμπούκων.

Απέναντι σε αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας, που τείνουν να μετατρέψουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ρωμαϊκές αρένες, την ώρα που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η εκπαίδευση κάνει άλματα προς το μέλλον, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες πρέπει να ορθώσουμε επιτέλους ένα τείχος προστασίας».