Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:32 | 05/01/2015

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την περιοδεία του στην Πελοπόννησο δεν άφησε αναπάντητη την ίδρυση του νέου κόμματος. Μιλώντας στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου: «Δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι».

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε επίσης ότι «ένα είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ όλων των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ το θεσμικό, το ιστορικό, όχι το ΠΑΣΟΚ ατομική ιδιοκτησία. Το ΠΑΣΟΚ που ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται», σημειώνοντας ότι «η καρδιά της Δημοκρατικής Παράταξης χτυπάει εδώ στο ΠΑΣΟΚ».
 
Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο τίτλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ιστορία του κινήματος θα αποτρέψουν μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος να οδηγηθούν στην κάλπη του ΚΙΔΗΣΟΣ. Για τον λόγο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει συχνές αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και στο ότι η Δημοκρατική Παράταξη χτυπάει στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ. 
 
Οδηγία για αποχή από debate με εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟΣ
 
Οι πολίτες όμως που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές ανήκουν στην πλειοψηφία τους στις κατηγορίες των συνταξιούχων και των αγροτών και στην Χαριλάου Τρικούπη μέχρι στιγμής έχουν επιλέξει την τακτική να μην έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, απέχοντας ακόμα και από τα πάνελ όπου θα ζητείται η παρουσία των δύο κομμάτων. Συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε άτυπο σχόλιο επιβεβαίωνε χτες την οδηγία προς τα στελέχη του κόμματος: «Με το ήθος που πρεσβεύουμε, θα αποφύγουμε τηλεοπτική προεκλογική παρουσία με συμμετοχή μας σε πάνελ τύπου μονομαχίας (debate) μόνο ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε πρώην στελέχη του.
Για εμάς προέχει η ενότητα της Παράταξης και ο σεβασμός στον κόσμο που ιστορικά την στήριξε. Προτεραιότητα μας η ευθύνη για την Ελλάδα». 
 
Πρόταση στον Απ. Κακλαμάνη να τεθεί επικεφαλής του Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη μετά τον πρώτο ενθουσιασμό της ιδρυτικής εκδήλωσης του νέου Κινήματος, οι ψηφοφόροι του κόμματος θα συνυπολογίσουν τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να μην διασπαστεί ο χώρος και θα στηρίξουν το κόμμα στις εκλογές. Λόγω και της ηλικιακής σύνθεσης των ψηφοφόρων – ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 55 στην πλειοψηφία τους - οι οποίοι δεν επιθυμούν συγκρούσεις και εμφύλιες συρράξεις, στο ΠΑΣΟΚ ευελπιστούν ότι θα αποδώσουν οι εκκλήσεις για ενότητα και οι αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου και της τακτικής που ακολουθεί. Για τον λόγο αυτό η Χαριλάου Τρικούπη πιέζει - σύμφωνα με πληροφορίες – τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, δηλαδή εάν τελικά κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΔΗΣΟΣ, καθώς – όπως έχει δηλώσει- δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε έναν «εμφύλιο» πόλεμο της παράταξης. 
 
Γ. Παπανδρέου: Ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα από την Αιτωλοακαρνανία
 
Από την Αιτωλοακαρνανία θα ξεκινήσει τις περιοδείες του ο Γ. Παπανδρέου για τον προεκλογικό αγώνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη και η Θράκη αποτελούν περιφέρειες όπου το ΚΙΔΗΣΟΣ έχει σημαντικές δυνάμεις. Από την πλευρά του νέου κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός και οι επιτελείς του έκαναν τον πρώτο απολογισμό από την εκδήλωση της ίδρυσης του νέου κόμματος, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα θετικός λόγω της συμμετοχής πάνω από 2.500 φίλων και υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου.
 
«Όποιοι υποστηρίζουν την νέα προσπάθεια ένιωσαν την ανάγκη και βρέθηκαν στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Μπενάκη», αναφέρουν στελέχη του νέου κόμματος. Η στρατηγική του ΚΙΔΗΣΟΣ θα είναι να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πρώην στελέχη και φίλους του κόμματος που έχουν βρει πολιτικό καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο Ποτάμι προκειμένου να υποστηρίξουν την νέα πολιτική κίνηση. Η λέξη «λύτρωση» που κυριάρχησε στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου θα τονίζεται διαρκώς στον προεκλογικό αγώνα, καθώς στο ΚΙΔΗΣΟΣ υποστηρίζουν ότι οι ψηφοφόροι του νέου κόμματος θα επιλέξουν το νέο Κίνημα στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου ως λύτρωση καθώς δεν είχαν επιλογή και δεν θα υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται πυρετωδώς και θα δοθούν σταδιακά στην δημοσιότητα. Στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας θα τοποθετηθεί ο Χ. Αηδόνης ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ενώ επίσης θα είναι υποψήφιοι ο Θ. Μωραΐτης πιθανότατα στην Β' Αθηνών, ο Σ. Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Φ. Σαχινίδης στην Λάρισα ενώ οι κύριοι Δ. Ρέππας και Φ. Πετσάλνικος θα τοποθετηθούν στις τελευταίες θέσεις του επικρατείας.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis