Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 11/01/2015

“Μάχη” για την ψήφο των στρατιωτικών θα δώσουν τα δύο κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Από που προκύπτει η διαπίστωση.

Η δήλωση φωτιά του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου δεν έγινε τυχαία. Δήλωσε ότι έχει καταγγελίες πως χαμηλόβαθμα στελέχη των ΕΔ δέχονται πιέσεις και απειλές. Σύμφωνα μ΄ αυτές καλούνται να σκεφτούν τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές . Και η απάντηση που οι ίδιοι δίνουν ειναι ότι “ΕΠΟΠ και ΕΜΘ θα απολυθούν”. Τέτοιες πληροφορίες πράγματι υπάρχουν αλλά θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποτελούν κεντρική προεκλογική γραμμή των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Βαρεμένου δείχνει όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάπως αργά είναι η αλήθεια στρέφεται προς την “χακί” δεξαμενή ψηφοφόρων. Γιατί αυτό;

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος δεν έκρυβαν καμία έκπληξη σ΄ ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή στρατιωτικών . Δεν περιλαμβάνεται στα ονόματα των υποψηφίων ούτε ένα “μεγάλο” όνομα στο χωρο των ΕΔ.

Μένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με τον πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Ζιαζιά δεν φαίνεται να οδηγούν σε συμφωνία. Ουσιαστική επαφή με τον πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη δεν έχει υπάρξει. Ένα όνομα κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα κι αυτό είναι του υποστράτηγου ε.α Νίκου Τόσκα, ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά. Οι πιθανότητες να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι 50-50.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ προσπαθεί για την ανατροπή κλίματος. Το “σποτάκι” που έκανε λόγο για “αυξήσεις” που έδωσε η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς έκανε την προσπάθεια αυτή ακόμη πιο δύσκολη. Στην ΝΔ διαπιστώνουν ότι η “συσπείρωση ψηφοφόρρων” προερχόμενων από τις ΕΔ είναι εξαιρετικά χαμηλή. Υπάρχει μεγάλος θυμός για τις περικοπές και ακόμη μεγαλύτερος από την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσεο στο σύνολό της την απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχει οργή για την προσπάθεια αυτή η “μεσοβέζικη λύση” να παρουσιαστεί ως παροχή και οι στρατιωτικοί ως “προνομιούχοι”.

Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να “μιλήσουν” στον πατριωτισμό των στρατιωτικών υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις ΕΔ αλλά και για τα εθνικά θέματα. Θα επιχειρήσουν να αναδείξουν κάθε διφορούμενη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Εθνική Άμυνα και εξωτερική πολιτική. Αμφίβολο το αποτέλεσμα αλλά δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες.

Όλα αυτά ήταν και οι αιτίες που είχαν οδηγήσει συνεργάτες του Σαμαρά να του προτείνουν να δώσει “γη και ύδωρ” στον πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ θα το συζητούσε αυτή τη φορά αλλά επικράτησε το “αντιφραγκικό” μέτωπο που υπάρχει εντός ΝΔ.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis