Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:12 | 13/08/2020

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου – Σελίνου τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να κριθεί και πάλι αναγκαία η συνδρομή από αέρος.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι και αυτή την ώρα, καίει από διάφορα μέτωπα την ευρύτερη περιοχή, κυρίως στις απόκρημνες βουνοπλαγιές της Σκλαβοπούλας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν από αέρος, δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, ένα από τα Χανιά και ένα από Αθήνα, ενώ στις εναέριες προσπάθειες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

20 οχήματα της Πυροσβεστικής απ΄όλες τις μονάδες των Χανίων, με πάνω από 60 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές από αρκετά κλιμάκια της περιοχής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ενώ μόνο σύμμαχος δεν είναι ο δυνατός άνεμος που πνέει στο σημείο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, ευτυχώς χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή. Το μέτωπο έχει μετατεθεί από την άλλη πλευρά της πλαγιάς με κατεύθυνση στα δυτικά, προς το Κεδρόδασος. Μάλιστα όπως είπε  ο δήμαρχος κ. Περράκης ζητήθηκε από τους παραθεριστές που είναι κοντά στο Κεδρόδασος να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες είναι πολύ ισχυροί, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους πυροσβέστες να περιορίσουν τη φωτιά.

 

 

 

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis