Μέλος εγκληματικής οργάνωσης προσέκρουσε σε περιπολικό για να αποφύγει τη σύλληψη

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Μέλος εγκληματικής οργάνωσης προσέκρουσε σε περιπολικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 49 και 56 ετών σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και απείθειας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (13-09-2017), αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι δράστες και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά Κολχικού, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά επτά (7) αλλοδαπών (εκ των οποίων τρεις (3) ανήλικοι), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο 56χρονος οδηγός προκειμένου να διαφύγει, προσέκρουσε σε υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας σε αυτό υλικές ζημιές και στη συνέχεια, αφού ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, αρνήθηκε να εξέλθει από αυτό, αγνοώντας τις εντολές των αστυνομικών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά την άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη, συγγενικά πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ για έκαστο άτομο.

Κατασχέθηκαν τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς και (2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.