Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 12/09/2018

Τις σοκαριστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Σαν Φερνάντο Βάλεϊ τον περασμένο Ιούλιο, όταν οδηγός πυροβόλησε εξ επαφής αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου, αποτυπώθηκαν σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο πρώτο βίντεο που δόθηκε από την αστυνομία του Λος Άντζελες φαίνεται η στιγμή που μια γυναίκα αστυνομικός πλησιάζει το αυτοκίνητο με οδηγό τον Ρίτσαρντ Μεντόζα, ο οποίος ήταν γνωστό μέλος συμμορίας στην περιοχή.

Αφού πρώτα η αστυνομικός τον ενημερώνει ότι θα του ζητήσει να βγει από το αυτοκίνητο στη συνέχεια τον ρωτάει αν έχει κάτι επικίνδυνο πάνω του με τον Μεντόζα να απαντάει καθησυχαστικά.


[custom:google-ads]


Όταν, όμως, η πόρτα ανοίγει και ο Μεντόζα ξεκινά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, τότε βγάζει από τη δεξιά του τσέπη ένα όπλο και πυροβολεί εξ επαφής την αστυνομικό.

Στο δεύτερο βίντεο η σκηνή έχει καταγραφεί από τον δεύτερο αστυνομικό που συμμετείχε στον έλεγχο και ο οποίος βρισκόταν από την πλευρά του συνοδηγού. Όταν βλέπει και ακούει τους πυροβολισμούς τότε ανοίγει και αυτός πυρ με τη σειρά του κατά του Μεντόζα.

oplo-new-lapd

Η αστυνομικός τραυματίστηκε στα πόδια από τα πυρά με τον Μεντόζα να αφήνει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή από τα πυρά που δέχθηκε στο κεφάλι και τον κορμό.

«Με τη βοήθεια του Θεού η συνάδελφος γλίτωσε» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες συμπληρώνοντας ότι «οι αστυνομικοί όταν βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις πάντα ανησυχούν και αυτό οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν».

Πηγή: protothema.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis