Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 18/11/2017

Mέλος της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» βρίσκεται μεταξύ των 16 συλληφθέντων των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια. Πρόκειται για 30χρονο ο οποίος είχε συμμετάσχει στην έφοδο που είχε πραγματοποιήσει η συλλογικότητα στη ΔΟΥ Ψυχικού αλλά και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πετούσε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς.

[custom:google-ads]

Επίσης έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου κάλεσμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες στην Ευελπίδων

Οι 16 συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα  βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis