Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 04/08/2018

Η εκ του ασφαλούς άσκηση κριτικής σε έναν υπουργό, που οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες αλλά κυρίως η συνείδηση του απέναντι σε μια Εθνική τραγωδία, του επέβαλαν την παραίτησή του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν θα ταίριαζε ούτε στο ύφος ούτε στο ήθος ενός συνδικαλιστικού οργάνου που με υπερηφάνεια χρόνια υπηρετούμε, άλλωστε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α του άσκησε δριμεία κριτική για τις πολιτικές αποφάσεις του για το υπουργικό ύφος του και για τις τακτικές άσκησης της υπουργικής εξουσίας του κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του και "παντοδυναμίας" του αναλαμβάνοντας τότε κάθε ευθύνη και συνέπεια, ακόμη και της άσκησης πειθαρχικής δίωξης στον Πρόεδρό του Ντούμα Βασίλειο .

Το μισθολόγιο και η υποβάθμιση των Ειδικών Φρουρών και όσων αστυνομικών προέρχονται από αυτούς στην τρίτη κατηγορία προσωπικού.

Η κατάργηση και ο διασυρμός των υπηρετούντων στη Δ.ΕΛ.Τ.Α.

Η σχεδιασμένη εγκατάλειψη των υπηρεσιών ΔΙ.ΑΣ και Υ.Α.Τ

Η διάλυση και ερήμωση από προσωπικό των τμημάτων και λοιπών υπηρεσιών.

Η παράδοση των Εξαρχείων στους κουκουλοφόρους, αποτέλεσαν το πεδίο της συνδικαλιστικής μας "ανομίας" που δεν επέστρεψαν ποτέ να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, όπως με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς.

Όμως

Εκτιμούμε ότι η πράξη παραίτησης ενός Υπουργού προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει αίσθημα ευθύνης και ότι αυτή πιθανόν δεν καλύπτεται από το αίσθημα της συντήρησης στην καρέκλα της εξουσίας. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά που συνδέει την πολιτική πράξη με τα γεγονότα που την προκάλεσαν, η ανθρώπινη συναίσθηση και παραδοχή αυτής της ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες αλλά κυρίως στα θύματα και τους συγγενείς της φονικής πυρκαϊάς.

Αυτή δεν περιγράφεται με καμία άλλη λέξη, παρά μόνο με τη λέξη "ΣΥΓΓΝΩΜΗ".

Αναμένουμε λοιπόν από τα χείλη του κ Υπουργού ότι οι συμπολίτες μας θα εισπράξουν μαζί με την παραίτησή του και τη "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" του, ευελπιστώντας ότι θα ικανοποιήσει τούτη την ώρα έστω ένα δικό μας αίτημα!

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis