Μέσα σε τσάντα η βόμβα που εξερράγη στον Πειραιά - Που εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μέσα σε τσάντα η βόμβα που εξερράγη στον Πειραιά - Που εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα σε τσάντα βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε κτίριο στον κέντρο του Πειραιά, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων 10 και Νοταρά, κοντά στα δικαστήρια.

Η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη παραμένει αποκλεισμένη, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν την έκρηξη ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στο σημείο, ένα άτομο αποβιβάστηκε, άφησε κάτι στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

 

Ακολούθησε η έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές όχι μόνο στο κτήριο, αλλά και σε άλλα παρακείμενα, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ Πειραιά, ένα υποκατάστημα τράπεζας, ένα ξενοδοχείο και γραφεία. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Στο κτήριο, όπου εθεάθη ο άγνωστος να αφήνει το ύποπτο αντικείμενο, στεγάζονται πολλά δικηγορικά γραφεία, μεταξύ των οποίων το γραφείο του δικηγόρου Γρηγορίου Τιμαγένη, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το Ναυτικό Δίκαιο καθώς είναι διαιτητής σε διαιτησίες του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: thecaller.gr