Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 15/06/2016

Οργή και θρήνος στη Γαλλία μετά τη σφαγή δύο αστυνομικών μπροστά στα μάτια του τρίχρονου παιδιού τους από «μαχητή του χαλιφάτου» με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί σοκαρισμένη το καθεστώς τρόμου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού -πρώτη η Φλόριντα και μετά η Ιβλίν - την ώρα που αποκαλύπτονται νέες πληροφορίες για το πώς ο 25χρονος Γάλλος κατάφερε να ξεγελάσει τις γαλλικές αρχές και να τραυματίσει θανάσιμα το ζευγάρι. 

Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα είναι σε κατάσταση σοκ μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ορλάντο και Ιβλίν με το Ισλαμικό Κράτος να επαίρεται για τα κατορθώματά του. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να δίνει την εντύπωση πως είναι παντού για να τροφοδοτεί την παράνοια, υποστηρίζει Γάλλος ιστορικός στην εφημερίδα «Liberation».    
 

Πώς ο δράστης κατάφερε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς 


Ο δράστης ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές για μία σειρά αδικημάτων από το 2013: διακίνηση κλοπιμαίων, οδήγηση χωρίς άδεια, διάρρηξη -διέθετε αυτό που λέμε το τυπικό προφίλ ενός απατεώνα. «Το 2013 ο δράστης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν», γράφει το γαλλικό δίκτυο «BFMTV» και προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στη φυλακή Val-d, προσηλυτίστηκε στο ισλάμ. Αφότου αφέθηκε ελεύθερος, ο Αμπάλα επέστρεψε στο πατρικό του κι έστησε μία επιχείρηση για catering δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου που έχει μετανιώσει καταφέρνοντας έτσι να ξεγελάει τους αστυνομικούς», αναφέρει το γαλλικό δίκτυο επικαλούμενο δηλώσεις του Εισαγγελέα των Παρισίων. 

Ο Λαρόσι Αμπάλα ακολούθησε τη «στρατηγική της απόκρυψης»...

Στους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο νεαρός άνδρας συμμορφώνεται με όλες τις δικαστικές απαιτήσεις, όπως επισημαίνει ο Εισαγγελέας των Παρισίων, Φρανσουά Μολέν: «Δηλώνει την πραγματική οικία και την επαγγελματική του στέγη αλλά και παρουσιάζεται στην αστυνομία όποτε του ζητηθεί». 

Ο Λαρόσι Αμπάλα


 

Πυρά της αντιπολίτευσης για τα κενά ασφάλειας στη Γαλλία   


Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σφαγή ενώ την ίδια ώρα ακούγονται πολλές «φωνές» από την αντιπολίτευση της χώρας που επιρρίπτουν ευθύνες για την αδράνεια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Η σταρ του γαλλικού ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» δήλωσε χθες πως η χώρα είναι ακυβέρνητη επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το γεγονός ότι ο δράστης ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις γαλλικές αρχές.  

«Πώς είναι δυνατόν ο δράστης να ξέφυγε από τους Γάλλους αστυνομικούς παρά το ύποπτο παρελθόν του και να μην ήταν υπό παρακολούθηση», διερωτώνται οι γαλλικές εφημερίδες «Le Figaro» και «Le Parisien».   


Η τρομοκρατία και η βία βάζουν στο περιθώριο το Euro 


Η τρομοκρατία και η βία βάζουν στο περιθώριο του Εuro καθώς χθες από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι, τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν και συνολικά έγιναν 58 προσαγωγές. Οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους γυρνώντας την πλάτη στους αθλητικούς αγώνες, σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
 
Τις χθεσινές διαδηλώσεις είχαν οργανώσει επτά εργατικές και φοιτητικές ενώσεις. Οι διαδηλωτές που ζητούν την άμεση απόσυρση του εργασιακού νόμου «Ελ Κομρί», είχαν ξεκινήσει από το νοτιοανατολικό Παρίσι με προορισμό την πλατεία Ινβαλιντέ στη γαλλική πρωτεύουσα. Νεαροί κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών. Από τα βίαια επεισόδια η οργή των Γάλλων ξεχειλίζει για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε μία ομάδα Γάλλων κουκουλοφόρων καθώς άρχισαν να πετούν πέτρες σπάζοντας παράθυρα σε παιδιατρικό νοσοκομείο. 

«Ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν», γράφουν πολλοί χρήστες κοινωνικών δικτύων καταδικάζοντας την επίθεση αυτή.  

Ογκώδεις διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί στη Γαλλία, όπου οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί ταξί απεργούν.

Οι οδηγοί ταξί έκλεισαν, μάλιστα, με τα οχήματά τους προσωρινά κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.

Σε απεργία και οι πιλότοι της Air France που απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Περίπου το 20% των πτήσεων ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία και μάλιστα εν μέσω του Euro. Η χθεσινή μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Γερουσία για το νομοσχέδιο με τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά. 

 

Εuro και προσαγωγές 


Στο μεταξύ, υπό προσωρινή κράτηση τέθηκαν χθες, Τρίτη, 43 Ρώσοι οπαδοί αφού ελέγχθηκαν από τη γαλλική αστυνομία και όλοι θα οδηγηθούν στη Μασσαλία. Εκεί οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη αυτή στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Αγγλίας, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. 

Σύμφωνα με τον Αντόλφ Κολράτ, τον νομάρχη της περιφέρειας Αλπ Μαριτίν, οι Ρώσοι οπαδοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι, να απελαθούν ή να τους ασκηθούν διώξεις για συμμετοχή στις ταραχές. 

 

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis