Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 11/06/2018

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποκαλύπτεται, χρηματοδοτούν την τρομοκρατική ομάδα με iTunes vouchers.

Οι gift cards iTunes ή Google Play αγοράζονται από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και μετά οι τζιχαντιστές τις εξαργυρώνουν με την online πώλησή τους.

Αυτός είναι ένας από τους απλούς τρόπους για τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να χρηματοδοτήσουν τους τζιχαντιστές χωρίς να μεταφέρουν χρήματα μέσω τραπεζών.

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους συμβουλεύουν τους υποστηρικτές τους μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram να αγοράζουν κάρτες iTunes και Google Play.

[custom:google-ads]

Ο οργανισμός παρακολούθησης τρομοκρατικών επιθέσεων SITE Intelligence Group, που ανακάλυψε και τις μεθόδους τους, τονίζει πως οι υποστηρικτές έχουν παροτρυνθεί να χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος με Bitcoin.

Αφού αγοράζουν τις κάρτες στέλνουν τους κωδικούς ενεργοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ταμίες της τρομοκρατικής ομάδας.

Είναι εκείνοι που μετά πουλάνε τους κωδικούς στο ίντερνετ για μετρητά, με μία μικρή χασούρα.
Το κόλπο για ξέπλυμα στο ίντερνετ

Ήταν το 2010 που 5 άντρες από το Rochdale φυλακίστηκαν για τη χρήση καρτών iTunes για να ξεπλύνουν χρήματα στο ίντερνετ.

Είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένους κωδικούς πιστωτικών καρτών για να αγοράσουν κάρτες αξίας 750.000 λιρών και να τις πουλήσουν φθηνότερα στο eBay.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis