Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:45 | 27/05/2018

Επιστρέφουν οι μετανάστες στο νέο λιμάνι της Πάτρας και στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων;

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες τέσσερις – πέντε μέρες από την στιγμή που έγινε η μαζική εκκένωση στους χώρους των άτυπων καταυλισμών, στην ΑBEΞ και στο Λαδόπουλο, υπάρχει μια κινητικότητα από ομάδες αλλοδαπών που τριγυρίζουν στους χώρους μπροστά από το νέο λιμάνι.

Οι ομάδες αυτές προσεγγίζουν, όχι τόσο το χώρο του Λαδόπουλου και της πρώην Αβεξ που φυλάσσονται συνεχώς με συχνές περιπολίες αστυνομικών, αλλά το εργοστάσιο της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής που ανήκει στον ΟΛΠΑ.

Από πλευράς ΟΛΠΑ τονίζεται ότι έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για τη φύλαξη του χώρου, έτσι ώστε να μην τον πλησιάσουν ομάδες μεταναστών.

Επιπλέον, ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει εργασίες για νέα μέτρα μπροστά από τον εσωτερικό χώρο του νέου λιμανιού, σκάβοντας τάφρους αμέσως μετά την εξωτερική περίφραξη, έτσι ώστε αν επιχειρήσει κάποιος να πηδήξει από εκεί να βρεθεί μέσα στη... γούβα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες για τους φράκτες που ετοιμάζονται γύρω από την ζώνη του ISPS, προκειμένου να απομακρύνουν κάθε υποψία από πλευράς μεταναστών ότι υπάρχει ελπίδα να πετύχουν αυτό που θέλουν.
[custom:google-ads]
Το παράδοξο όμως είναι ότι πέρα από τις περιπολίες των αστυνομικών γύρω από τους πρώην καταυλισμούς, φαίνεται ότι ρόλο στη φύλαξη των χώρων αυτών έχουν αναλάβει και οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών.
Κάτοικοι φυλάνε τους χώρους των πρώην καταυλισμών!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέλη των συλλόγων των νοτίων συνοικιών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να γίνει η εκκένωση έχουν πάρει την απόφαση να προχωρούν σε περιπολίες ανά ομάδες γύρω από τους χώρους του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ, προκειμένου να μην αφήσουν τους μετανάστες να διαμείνουν σε αυτούς.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το δηλώσουν και στους φορείς, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για το μεταναστευτικό.

Για την ώρα πάντως όσοι μετανάστες έχουν μείνει στην Πάτρα (και κάποιοι που πιθανότατα θα έχουν επιστρέψει), προσπαθούν να βρουν καταλύματα σε χώρους τρίτους, πάντα κοντά στο νέο λιμάνι, ενώ φροντίζουν έτσι ώστε η παρουσία τους να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή τριγύρω.

Πηγή: patrasevents.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis