Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 13/02/2016

Την τήρηση της συμφωνίας προτάσσει η κυβέρνηση επιχειρώντας να απαντήσει στο «άρθρο-βόμβα» του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητούσε νέα μέτρα ύψους 9 δισ. και περικοπές συντάξεων.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή» -αναφερόμενος στη διαδικασία της αξιολίογησης- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέρριψε και πάλι ευθύνες στους Θεσμούς, καλώντας τους «να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους». Την ίδια στιγμή, έδειξε αισιόδοξος, σημειώνοντας πως «πολύ σύντομα» θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού. Την ίδια στιγμή, επανέλαβε τη διάθεση πως δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής. Ερωτηθείς για την παρέμβαση Τόμσεν, ο κ. Δρασάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε. Με την περιορισμένη αύξηση εισφορών συμφωνούν και οι εργοδότες. Οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν θέσει θέμα. Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει “ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα”. Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis