Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 24/01/2015

Με αφορμή την τρέχουσα επικαιρότητα, η οποία αφορά σε κάποιους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την επιμέτρηση των αναδρομικών πόσων που αναλογούν ατομικά στον καθένα μας, μετά βέβαια την κατά το ήμισυ αποκατάσταση που προηγήθηκε, καθώς και τη μισθοδοσία του μηνός Φεβρουαρίου από την οποία και ύστερα, αρχίζει η καταβολή της πρώτης δόσης των αναδρομικών που δικαιούμαστε, σας παραθέτουμε το άκρως κατατοπιστικό σχόλιο για το θέμα στο προσωπικό του προφίλ στο γνωστό μέσο κοινωνικής δυκτίωσης “Facebook” του Θεόφιλου ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Γεν.Γραμματέα της Ε.Α.Υ.Θ. και μέλους της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) υπέβαλαν μέσω των ίδιων δικηγόρων τους, που κέρδισαν και την πρώτη απόφαση του Σ.τ.Ε., ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ πάλι στην ολομέλεια του ανώτατου διοικητικού δικαστήριο της χώρας του ΣτΕ, με αίτημα για όλους τους ένστολους εργαζόμενους ώστε να πάρουμε ολόκληρο το πόσο που ορίστηκε από την αρχική απόφαση και οχι ΜΟΝΟ το 50% από τις περικοπές των μισθών μας.

Η ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει σε λίγους μήνες, εντός του 2015 και θεωρείται σχεδόν σίγουρο και βέβαιο η θετική απόφαση υπέρ μας, όπως δηλαδή αυτό το ίδιο δικαστήριο (ΣτΕ) αποφάσισε και το 2014 (αφού είναι η ιδια περίπτωση δηλαδή). Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με το γεγονός οτι τα περισσότερα πολιτικά κόμματα, αλλά και πολλοι υποψήφιοι βουλευτές από πολλά κόμματα δήλωσαν, ρητά και ξεκάθαρα, ότι θα νομοθετησουν την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας, οπως ήταν μέχρι Ιουλίο του 2012, μας κάνουν να ελπίζουμε ότι σύντομα θα δικαιωθουμε πλήρως και προφανώς αρκετά σύντομα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα ποσά από τους πίνακες που είδαν τη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, είναι ακαθάριστα – μεικτά, και θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι σας ότι οι κρατήσεις ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 35-40%, λόγω σύνταξης, εφορίας ασφαλιστικών ταμείων, υγειονομικής περίθαλψης, έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης κλπ. Νομίζω το αντιληφθήκαμε όλοι μας με το ευτελές ποσό των 36 μηνιαίων ισόποσων δόσεων με τη μισθοδοσία του μηνός Φεβρουαρίου 2014, όπου ενώ το συνολικό ποσό περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από Αυγ. 2012 έως Ιουν. 2014, δηλαδή 23 μήνες συνολικά, εάν υπολογίσετε το μεικτό ποσό (βασικός, χρονοεπίδομα και λοιπά επιδόματα και νυχτερινά) και το διαιρέσετε με τους 23 μήνες, το ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ποσό βγαίνει πολύ μεγαλύτερο, από αυτό το κατά πολύ μικρότερο που είδαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στις ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ…

Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Υ.Θ.

Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης

Πηγή:skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis