Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 19/10/2019

Ο Άγιος Αρτέμιος, από το 1987, καθιερώθηκε ως ο προστάτης Άγιος της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγο των πολλών κοινών σημείων που έχει με τους δημόσιους λειτουργούς, διώκτες του εγκλήματος, που δικαιώνουν  αυτή την  ανακήρυξη, που φέτος συμπληρώνει τα 22 χρόνια.

Ο Άγιος Αρτέμιος στην εποχή του, δείχνοντας ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη, προς τους χριστιανούς, στηλίτευσε την παρανομία, έμεινε πιστός στο καθήκον και σαν δημόσιος λειτουργός,  με υπευθυνότητα, έφερε εις πέρας την αποστολή του. Κυρίως όμως έμεινε ακλόνητος μέχρι θανάτου, στην αληθινή πίστη του Χριστού μας.
[custom:google-ads]
Το έργο του Αστυνομικού, μέχρι τις μέρες μας, μοιάζει όλο και περισσότερο, με αυτό του Αγίου μας. Είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές, ο Αστυνομικός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόσωπα και καταστάσεις αντικοινωνικές, διακινδυνεύοντας,  την πνευματική και την σωματική του υπόσταση, για χάρη του κοινού καλού. Οφείλει όμως, να παραμένει ανεπηρέαστος, καυτηριάζοντας κάθε πηγή κακού και ανομίας.

Καθημερινά δρα, αγωνίζεται και αγωνιά, μέσα στην κοινωνία, ως μέρος του συνόλου, για την αλήθεια, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη του λαού, είναι ο άνθρωπος του νόμου και εκείνος που στηρίζει την ελευθερία, τη γαλήνη και την τάξη στη χώρα μας.

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος, ως  θαυματουργός Άγιος της Εκκλησίας μας, είναι ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας και συγχρόνως βοηθός και συμπαραστάτης, κάθε Αστυνομικού και πιστού χριστιανού, που αγωνίζεται με τα ίδια ιδανικά.

Ευχή, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, με αφορμή την εορτή του, είναι να αποτελεί ο εορτασμός του, ακόμη μία ευκαιρία, για πνευματική ανάταση όλων. Η πίστη στο Θεό και τον αιώνιο νόμο του Ευαγγελίου, ας αποτελεί το ανάχωμα, στην αυξανόμενη διαφθορά και εγκληματικότητα και η ευλογία του Αγίου στην προσωπική και στην υπηρεσιακή μας ζωή.

Χρόνια πολλά!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis