Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 01/05/2020

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα ορόσημο και υπενθύμισης των αγώνων των εργαζομένων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των αμοιβών, καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωση. Οι εργατικές κινητοποιήσεις σε Σικάγο, Θεσσαλονίκη και Καισαριανή χαράχτηκαν με αίμα και θυσίες αποτελώντας σταθμούς στην ιστορία, για ισότητα και δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας. Τα αιτήματα για οκτάωρη εργασία και καθιέρωση αργιών, που σήμερα φαίνονται αυτονόητα, χρειάστηκε να περάσουν μέσα από σκληρούς αγώνες προκειμένου να αποτελέσουν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Το μήνυμα της 1ης Μαΐου είναι διαρκές και αναλλοίωτο, για τη διεκδίκηση και διαφύλαξη εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για δίκαιη διανομή του πλούτου, που θα εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Στη δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι μένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι προκειμένου να διασφαλίσουμε εργασιακά κεκτημένα και να αποτρέψουμε τυχόν οικονομικές επιπτώσεις να μετακυλήσουν στις πλάτες μας. Στα δύσκολα πρέπει να βάλουν πλάτη οι έχοντες και να εισφέρουν από το περίσσευμα των κερδών και όχι οι εργαζόμενοι από το υστέρημα των μισθών.

Σε αυτές τις συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, οι αστυνομικοί δίνουν τη δική τους μάχη, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του ιού, επιτελώντας το καθήκον τους καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς να λαμβάνουν επί ενάμιση μήνα άδεια. Το αίτημα για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους με έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis