Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:11 | 11/12/2018

Σαφές μήνυμα στην ΠΓΔΜ πως αν η συνταγματική αναθεώρηση δεν γίνει στο πνεύμα και στο γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τότε η συμφωνία δεν θα προχωρήσει έστειλε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές της τροπολογίες που συζητούνται τούτες τις ημέρες όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της να τηρεί το πνεύμα και το γράμμα της συνθήκης των Πρεσπών. Αν αυτό δεν γίνει δεν θα προχωρήσει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη της γείτονος χώρας σε διεθνείς οργανισμούς” είπε ο κ. Τσίπρας σε μια άτυπη απάντηση στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της γείτονος χώρας Ζόραν Ζάεφ. “Περιμένουμε την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και δεν προτρέχουμε” είπε ο Πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων. “Θα σας πω αυτό που συζητούν όλοι οι πολίτες. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μείωση των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να είχατε ψηφίσει με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

[custom:google-ads]

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φτωχό καφενειακό λόγο και ντροπή για τον κ. Μητσοτάκη. Σε πολύ έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη πως η Ν.Δ δεν καταδίκασε το σύνθημα της Χρυσής Αυγής πως η “δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. “Ντροπή σας” είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών είναι η μεγαλύτερη ασπίδα σε τυχόν αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο ζήτημα . “Ο πατριωτισμός της Ν.Δ δεν αμφισβητήθηκε από κανεναν. Δεν θα μας κουνάτε το δάχτυλο. Εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι εσείς είπατε ναι. Εσείς εκχωρήσατε γλώσσα και εθνότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis