Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 11/12/2016

Μέλη της διμοιρίας Α-513 των ΜΑΤ, που τραυματίστηκαν στα πρόσφατα επεισόδια στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έκαναν μήνυση κατά των αξιωματικών που συντόνισαν την επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί έπαθαν κατάγματα και θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια από τις πέτρες και τους τσιμεντόλιθους που πετούσαν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών, στα επεισόδια στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», καταγγέλλουν ότι οι ανώτεροί τους τούς οδήγησαν σε αστυνομική επιχείρηση που ήταν προορισμένη να αποτύχει. «Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως ''πρόβατα επί σφαγήν'', να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε», αναφέρουν στη μήνυσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με επιστολή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά από την Εισαγγελία Εφετών, τον Αρειο Πάγο και τον Νίκο Τόσκα να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία, κατηγορώντας την ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο, για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, οι τέσσερις αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που τραυματίστηκαν στα επεισόδια- τα οποία ξεκίνησαν όταν έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η σύρραξη μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής- κατηγορούν την ηγεσία τους ότι παρά τη σφοδρότητα των επιθέσεων, δεν διέθεσε επιπλέον δυνάμεις, αφήνοντάς τους αβοήθητους απέναντι σε υπεράριθμο και εξαγριωμένο πλήθος.

«Τραυματιστήκαμε όλοι και είναι ευτύχημα που επιζήσαμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis