Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 23/07/2016

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες ένας 49χρονος αρχιφύλακας, που βρέθηκε στο επίκεντρο δυσμενών δημοσιευμάτων ως ο υπαίτιος ξυλοδαρμού σε βάρος 60χρονου οδηγού τουριστικού λεωφορείου, υποβάλλοντας μήνυση στον τελευταίο για εξύβριση με λόγο κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Θυμίζουμε ότι μήνυση σε βάρος του 49χρονου αρχιφύλακα έχει υποβάλει και ο οδηγός του λεωφορείου κι ότι έχει από την 13η Ιουλίου 2016 ανατεθεί στον Αστυνόμο Β’ κ. Βασίλειο Μαργαρίτη, υποδιοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από τον αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο κ. Φώτη Νικολόπουλο, η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για την εξακρίβωση τους συμβάντος για τυχόν καταλογισμό στον αρχιφύλακα ή σε άλλον υπαίτια εμπλεκόμενο στην υπόθεση αστυνομικό πειθαρχικών ευθυνών.

Η Ε.Δ.Ε. σύμφωνα με την ίδια παραγγελία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται στην μήνυσή του ο αρχιφύλακας, την  Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 και περί ώρα 21.50  βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μετά της συζύγου του και έβαινε επί της οδού Ευκαλύπτων στα Κολύμπια, προκειμένει να μεταβούν σε μία ταβέρνα για να γευματίσουν. Λίγο πριν φτάσει  στη διασταύρωση των οδών Βιέννης και Ευκαλύπτων, διαπίστωσε ότι είχε σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων και ευρίσκονταν έμπροσθεν του οχήματός του περίπου έξι με εφτά άλλα οχήματα.

Επίσης πίσω από το δικό του όχημα, υπήρχαν κι άλλα οχήματα τα οποία ακινητοποιήθηκαν.

Εξαιτίας της ανωτέρω κατάστασης, οι οδηγοί των οχημάτων άρχισαν να κορνάρουν και μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε και πάλι η κυκλοφορία, η οποία όμως διεξάγονταν με μεγάλη δυσκολία.
Τότε, όπως υποστηρίζει ο αρχιφύλακας, διαπίστωσε και είδε κάποιους πολίτες να προσπαθούν να διευκολύνουν την κυκλοφορία, καθώς ένα τουριστικό λεωφορείο (το οποίο όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων οδηγούσε ο εγκαλούμενος), κινούμενο αντίθετα στο μονόδρομο (!!!), παραβιάζοντας κατάφωρα τον ΚΟΚ και εν γένει την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών, είχε προκαλέσει αυτό το μποτιλιάρισμα και το κυκλοφοριακό «κομφούζιο».

Έτσι τα οχήματα που κινούνταν νομότυπα στο μονόδρομο, εξαιτίας της παράνομης κυκλοφορίας του λεωφορείου που οδηγούσε ο εγκαλούμενος (αντίθετα στο μονόδρομο), αδυνατούσαν να κινηθούν κατευθυνόμενα προς το τέρμα της οδού Ευκαλύπτων, διότι ο οδηγός του λεωφορείου, είχε κλείσει το δρόμο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται να πραγματοποιούν ελιγμούς, είτε προς τα δεξιά σε έναν άλλο μονόδρομο, είτε προς τα αριστερά, εκφεύγοντας όμως από την πορεία τους.

Όταν κάποια στιγμή πλησίασε το λεωφορείο  κινούμενος με το όχημά του, ένας πολίτης – οδηγός ταξί του είπε ότι έπρεπε να κάνει κι εκείνος το ίδιο (δηλαδή, είτε να κινηθεί προς τα δεξιά σε άλλο μονόδρομο, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ, είτε να κινηθεί προς τα αριστερά, δηλαδή, να εκφύγει παντελώς της πορείας του, με κατεύθυνση παντελώς αντίθετη από τον προορισμό του). Κατέβηκε από το όχημά του και ζήτησε από τον εγκαλούμενο να τηρήσει τον ΚΟΚ και να απεγκλωβίσει τα οχήματα από το κυκλοφοριακό χάος, που ο ίδιος είχε προκαλέσει, προτείνοντάς του να κινηθεί λίγο προς τα δεξιά, ούτως ώστε να μπορέσουν τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, να διέλθουν και να απεγκλωβιστούν.

Εκείνος, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκε και του είπε ότι ήθελε να κινηθεί ευθεία στο μονόδρομο ούτως ώστε να επανέλθει μετά τη διασταύρωση σε λωρίδα διπλής κατεύθυνσης, προκειμένου να παραλάβει επιβάτες από κάποιο ξενοδοχείο.

Ο αρχιφύλακας διατείνεται ότι του τόνισε ότι είναι παράνομος, καθώς ήδη κινείται αντίθετα σε μονόδρομο και έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος και του ζήτησε με κόσμιο τρόπο και για δεύτερη φορά να κινηθεί τουλάχιστον λίγο προς τα δεξιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, καθώς κινδύνευε η ασφάλεια όλων των οδηγών και επιβατών των οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο.

Τότε εκείνος, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε με χυδαίες φράσεις και  εγκλώβισε το όχημά του αρχιφύλακα και τα οχήματα άλλων δύο πολιτών.
Ο αστυνομικός απευθύνθηκε σε έναν άλλο οδηγό αποκαλώντας, όπως λέει, ασυνείδητο τον οδηγό του λεωφορείου και τότε ο εγκαλούμενος, κατέβηκε από το λεωφορείο του και στα χέρια του κρατούσε έναν αλουμινένιο κουβά απορριμμάτων που προφανώς είχε μέσα στο όχημά του και του επιτέθηκε. Αντανακλαστικά έβαλε το δεξί του χέρι στο κεφάλι του για να προστατευθεί από το χτύπημα στο κεφάλι και εν συνεχεία ο εγκαλούμενος, φέρεται να τον  χτύπησε με τον κουβά στα δεξιά πλευρά του σώματός του και εν συνεχεία αφού ο κουβάς εξοστρακίστηκε, άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές στη δεξιά ακάλυπτη πλευρά του σώματός του.

Ακολούθησε συμπλοκή ενώ επενέβησαν οι παρευρισκόμενοι εγκλωβισμένοι οδηγοί αλλά και θαμώνες από καφετέριες που υπήρχαν παραπλεύρως του οδοστρώματος.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis