Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:33 | 10/05/2016

Αύριο το μεσημέρι στις 12:00 η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., συνοδευόμενη από τον Παναγ. Λαφαζάνη, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. και ευρεία αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε., θα μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (κτήριο 16 Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων), προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ευθύνονται για τον τραυματισμό της κατά τη διαδήλωση της 8/5/16.

AdTech Ad

Όπως ανακοινώνει η ΛΑ.Ε.: "Ο τραυματισμός της Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, από τύχη και μόνο δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, (του 15χρονου Μπερκιν Ελβάν στην Τουρκία, του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya επίσης στην Τουρκία, του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ κ.α)

Την ευθύνη για τον τραυματισμό της Σόφης Παπαδόγιαννη την φέρουν ακέραιη όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αστυνομικοί, αλλά και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή".

 

Στα επεισόδια της Κυριακής τραυματίστηκε και ο Βασίλης Μακρίδης, στέλεχος της ΛΑ.Ε. Και οι δύο νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ, κατηγορώντας τα ΜΑΤ για απρόκλητη επίθεση και ακραία καταστολή.

"Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κυβερνητική επιχείρηση βίας και αίματος των ΜΑΤ, που χτυπούσαν με γκλομπς, εξαπέλυαν δακρυγόνα και έριχναν χειροβομβίδες κρότου- λάμψης ενάντια στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών, το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα. Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ειρηνικού πλήθους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των "κουκουλοφόρων", είχαν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη", ανέφερε άλλωστε η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑ.Ε. την Κυριακή.

"Η ΛΑ.Ε. δεν πρόκειται να αφήσει ανενόχλητη την κυβέρνηση να συνεχίσει το μνημονιακό και αυταρχικά εγκληματικό της έργο σε βάρος του λαού και να συγκαλύπτει τη συνενοχή της σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών.

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία εξήλθε από το ΚΑΤ με ράμματα στο κεφάλι και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, θα μπορούσε να είχε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν το βλήμα του δακρυγόνου δεν την έπληττε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της αλλά μπροστά. Η Σόφη Παπαδόγιαννη θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα στρέφεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τα μνημόνια και ο αυταρχισμός, όσο κι αν τα επικροτούν με τη ψήφο τους οι 153 ένοχοι και συνένοχοι κυβερνητικοί βουλευτές, δεν θα περάσουν στο λαό. Γρήγορα θα σαρωθούν από ανατρεπτικές κινηματικές εξελίξεις", κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταδικάσει την καταστολή με την εξής ανάρτηση:

""Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει".

 

news247.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis