Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:54 | 06/03/2020
Η αστυνομική εταιρεία κατάρτισης και συμβούλων John E. Reid και Associates ξεκίνησε ομοσπονδιακή δίκη εναντίον της Netflix και του σκηνοθέτη Ava DuVernay ισχυριζόμενη δυσφήμηση σε ένα από τα επεισόδια της τετραμερούς σειράς "When They See Us".

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με το Fox News, η σειρά αναφέρει την ιστορία του αποκαλούμενου Central Park Five, μιας ομάδας νεαρών ανδρών που κατηγορήθηκαν ψευδώς για τον βιασμό και την επίθεση μιας γυναίκας που έκανε jogging το 1989.
 
Η δίκη επικεντρώνεται σε ένα κομμάτι ενός διαλόγου που προβλήθηκε όπου αναφέρεται το εξής: "Απέσπασαν μαρτυρίες μετά από 42 ώρες ερωτήσεων και εξαναγκασμού, χωρίς φαγητό, χωρίς τουαλέττα, και χωρίς τη γονική παρουσία ενώ επρόκειτο για ανήλικους. Η τεχνική του Reid απορρίφθηκε παγκοσμίως. "
 
Η αγωγή υποστηρίζει ότι η σειρά έχει καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας.  Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της John E Reid & Associates Inc, η Ava DuVernay με την ανοχή του Netflix, παρουσίασαν ως αναποτελεσματική την τεχνική Reid, μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από την αστυνομία, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην εταιρία. Η John E Reid & Associates Inc υποστηρίζει ότι η τεχνική που προβλήθηκε στη σειρά δεν έχει καμία σχέση με τη Reid και απαίτησε Απαίτησαν επίσης την απαγόρευση της προβολής της σειράς από το Netflix με την τρέχουσα μορφή της.
 
Η εταιρεία ανέπτυξε την τεχνική Reid στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και συνέχισαν να προσφέρουν εκπαιδευτικά υλικά και μαθήματα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου από τότε.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis