Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:58 | 26/05/2018

O συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κος Φωτεινός Παγιαύλας, μέσω ανάρτησης του στο fb, διατύπωσε τις εξής ενδιαφέρουσες  παρατηρήσεις: 

 

Κατά καιρούς γίνονται δημόσιες συζητήσεις για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί στους πολίτες.

Και καλώς γίνονται. Αλλά τί γίνεται με τη συμπεριφορά των πολιτών προς τους αστυνομικούς;

Μήπως και οι πολίτες θα έπρεπε να μάθουν να συμπεριφέρονται στους αστυνομικούς;

Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποιούμε τροχονομικούς ελέγχους, ακούμε συχνά την εξής φράση: «κάνε πιο γρήγορα, γιατί έχω και δουλειές».
Ερωτήσεις:
1) γιατί να μας μιλήσει ο πολίτης στον ενικό;
2) δεν μπορεί να καταλάβει το ανούσιο του αιτήματος, ότι ο έλεγχος θα διαρκέσει τόσο όσο χρειάζεται για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας;
3) αφού βιάζεται, γιατί δεν έχει τοποθετημένα στο ντουλαπάκι τα έγγραφα τα οποία ξέρει ότι θα του ζητήσουμε, μόνο ψάχνει-ψάχνει-ψάχνει και δεν τα βρίσκει, αλλά κατά τ’ άλλα τον καθυστερούμε εμείς;

Στη πράξη αποδεικνύεται πως αυτός που θα χρησιμοποιήσει αυτή την ατάκα, συνήθως έχει κάποιες «καλές» παραβάσεις ή έχει πολύ, μα πολύ χρόνο στη διάθεση του. Όπως διαβάζω ότι είχε ο κύριος Πετσάλνικος. Είπε κατά τη διάρκεια του ελέγχου στους αστυνομικούς να κάνουν σύντομα, αλλά από την άλλη είχε περίσσιο χρόνο για να μεταβεί στην Υπηρεσία των αστυνομικών για να προβεί σε καταγγελία.

Σε άλλη δημοσίευση πρέπει να αναφερθώ στην απάντηση που παίρνουμε από τους πολίτες όταν τους ζητούμε τα έγγραφά τους:
«όχι, δεν στα δίνω, είναι αστυνομική αυθαιρεσία να μου τα ζητάς, τί έκανα;» και η οποία απάντηση αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis