Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 14/12/2018

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, κλειστά εργαστήρια στους δόκιμους αστυφύλακες με τίτλο «Από την ριζοσπαστικοποίηση, στον βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία εγκληματολογικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις του φαινομένου».

[custom:google-ads]

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη θεματική ενότητα των εργαστηρίων διεξήγαγε η Ντόρα Γιαννάκη, πολιτικός επιστήμονας, εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (ΜΑ, ΜΑ), διαλέκτρια στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Δικτύου Ευαισθητοποίησης για τη Ριζοσπαστικοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Radicalization Awareness Network – RAN).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών - Τραυματίστηκε αστυνομικός


Η κυρία Γιαννάκη αναφέρθηκε στις βασικές έννοιες (ριζοσπαστικοποίηση, εξτρεμισμός, τρομοκρατία), στα είδη ριζοσπαστικοποίησης, στις αιτίες και τους παράγοντες ριζοσπαστικοποίησης (με έμφαση στις εγκληματολογικές θεωρίες), στην σύνδεση της νεολαίας με την ριζοσπαστικοποίηση και στον ρόλο του διαδικτύου στη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

Την επόμενη θεματική ενότητα παρουσίασε η Αλεξάνδρα Κατσούλη, νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας – ψυχολόγος, εγκληματολόγος MSc, διαλέκτρια στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και Διεθνής Σύμβουλος Ουσιοεξάρτησης.

Η κυρία Κατσούλη ανέλυσε τον ρόλο της προσωπικότητας (του σκεπτικού, των συναισθημάτων, των ηθικών αξιών και των πεποιθήσεων του ατόμου) στην τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της δράσης των «μοναχικών λύκων».

Μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους των εργαστηρίων, οι δόκιμοι αστυφύλακες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις, να ασχοληθούν με πραγματικές περιπτώσεις τρομοκρατών και να αναλύσουν το προφίλ και τα χαρακτηριστικά τους, με την καθοδήγηση, πάντα, των δύο εκπαιδευτριών. Τα εργαστήρια άνοιξαν με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον αστυνομικό υποδιευθυντή - διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Πέτρο Δεμερτζίδη και την επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Λουίζα Σαλτσίδου.

[custom:google-ads]

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η οποία υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την ουσιαστική συμμετοχή των εκπαιδευόμενων δοκίμων αστυφυλάκων. Το Κέντρο σκοπεύει να συνεχίσει παρόμοιες δράσεις και συνεργασίες.

https://www.xronos.gr/filesVolume/drupal-files/files/styles/original/public/2342354376-12.jpg?itok=bDPmgb2f

Πηγή:  xronos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis