Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 03/09/2021
Το κελί στον οποίο βρέθηκε κρατούμενος ο Μίκης Θεοδωράκης το 1969 από το καθεστώς της Δικτατορίας στις φυλακές Ωρωπού, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αντιφρονούντων, άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης για το κοινό από το δήμο Ωρωπού
 
«Για τον τόπο μας αποτελεί ένα σύμβολο. Δημιουργός του πνεύματος, του πολιτισμού και τη δημοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, και πρόσθεσε: «Ο δήμος μας αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση το Μίκη Θεοδωράκη. Κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής σημάδεψε όλους τους Έλληνες με τα έργα και τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά και μία παρακαταθήκη για ενότητα, δημιουργία και προκοπή». 
 
Στον Ωρωπό η κατάσταση υγείας τού Μίκη Θεοδωράκη επιδεινώθηκε. Στο εξωτερικό ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών. Προσωπικότητες, όπως οι Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Άρθουρ Μίλερ, Λώρενς Ολίβιε, Υβ Μοντάν και άλλοι, δημιούργησαν επιτροπές για την απελευθέρωσή του. 
 
Στο παρακάτω βίντεο ο δήμαρχος Ωρωπού ξεναγεί τον υφυπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στο κελί του Μίκη Θεοδωράκη στις φυλακές Ωρωπού. 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis