Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:30 | 07/05/2015

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα καθώς κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 33 με 34 βαθμούς. Ωστόσο από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειοανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται το απόγευμα Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από το νύχτα βόρειοι τοπικά με ένταση 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα και μετά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. ΤΑ φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βόρειων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Πιθανώς πρόσκαιροι όμβροι στην Ήπειρο τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 32 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στη Θεσσαλία πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 βαθμιαία στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα στα βόρεια βόρειων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή (8/5)

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια πρόσκαιρες νεφώσεις με μεμονωμένους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Αυξημένες το πρωί οι νεφώσεις στο βορειανατολικό Αιγαίο οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis