Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 18/12/2014

 

Εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και του προσδιορισμού της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, έρχεται στο φως μια δικαστική απόφαση η οποία παραβλέπει την πυκνή δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή και βρίσκεται σε αντίφαση με τα στοιχεία που εδώ και έναν χρόνο έχουν συλλέξει οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για την υπόθεση της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», η οποία εκτελέστηκε στις 10.7.2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση των βουλευτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου. Παρότι η συγκεκριμένη υπόθεση περιγράφεται αναλυτικά στο πόρισμα των ειδικών εφετών ανακριτριών, όπου κατονομάζονται οι κατηγορούμενοι, η δικογραφία της στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών! Πάντως ο εισαγγελέας εφετών, Ι. Ντογιάκος, δεν πείστηκε από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και έτσι την περιλαμβάνει στην εισαγγελική του πρόταση για τη Χρυσή Αυγή.

Τον Ιούλιο του 2013, μηχανοκίνητο τάγμα της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή μελών από τους πυρήνες Πειραιά και Νίκαιας και αποτελούμενο από 50 μηχανές στις οποίες επέβαιναν από δύο άτομα στην καθεμία, επιτέθηκε με λοστούς και κοντάρια στον Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν μάθημα αγγλικών σε μικρά παιδιά. Αφού έσπασαν τα πάντα, χτύπησαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π., προξενώντας του κακώσεις και μώλωπες.

Οπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο που έφερε στο φως η πρωτοβουλία δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn και το οποίο περιγράφει τη ροή της μήνυσης που έκανε ο παθών της επίθεσης στους κατηγορουμένους, η υπόθεση έφτασε στις 18/12/2013 στο Τμήμα Κρατικής Ασφαλείας της Υποδιοίκησης Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, το οποίο πραγματοποίησε προκαταρκτική εξέταση, και στις 20/8/2014 ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει τη δικογραφία στο αρχείο, θεωρώντας προφανώς ότι δεν ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Ομως οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου ήδη από τις 19/2/2014 παρουσιάζουν μαρτυρίες για την παρουσία Λαγού και Μίχου και κατονομάζουν τους κατηγορουμένους, αναφέροντας μεταξύ άλλων και διάλογο (6/6/2013) ενός από τους κατηγορουμένους με τον Ι. Καζαντζόγλου, στέλεχος του πυρήνα Νίκαιας και κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο οποίος του λέει ότι θα τον χρειαστεί «για μια μαγκιά που ετοιμάζουμε με Πειραιώτες».

O ηγέτης

Αλλά και στις 15/10/2014 ο εισαγγελέας εφετών Ι. Ντογιάκος στην ουσία «αδειάζει» την απόφαση της αρχειοθέτησης, μιλώντας για μοτοσικλετιστές με ομοιόμορφη ενδυμασία της Χρυσής Αυγής (κατονομάζει τους ίδιους με τις ανακρίτριες), οι οποίοι επιτέθηκαν «υπό τις ιαχές» «αίμα-τιμή-Χρυσή Αυγή» και άλλα συνθήματα. Ειδική αναφορά γίνεται στον ηγετικό ρόλο του Ι. Λαγού, τον οποίο προδίδουν τα σχετικά μηνύματα στο κινητό του αλλά και η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» (15/9/14, Δημήτρης Ψαρράς) ότι στην επίθεση μετείχε αυτοκίνητο της Βουλής το οποίο είχε δοθεί στον συγκεκριμένο χρυσαυγίτη βουλευτή.

efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis