Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:24 | 14/08/2019

Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των πυροσβεστών, οι οποίοι για δεύτερη ημέρα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Λίγο μετά τις 17.00 της Τετάρτης σημειώθηκε αναζωπύρωση μεταξύ των χωριών Μακρυμάλλη και Πλατανιά μέσα στη χαράδρα. Ενώ νωρίτερα οι πυροσβέστες έδιναν πραγματική μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες που κατευθύνονταν προς το χωριό Σταυρός.

Το εν λόγω χωριό έχει εκκενωθεί από τη χθεσινή μέρα προληπτικά. Ωστόσο, υπάρχουν χαράδρες ενδιάμεσα όπου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιά να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία.

 

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή

Εν τω μεταξύ, τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην περιοχή που σάρωσαν τα πύρινα μέτωπα, με τις αρχές προσώρας να εκτιμούν το μέγεθός της. Ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9» μίλησε για πάνω από 15.000 καμένα στρέμματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πρόωρο να γίνονται τέτοιες εκτιμήσεις.

Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, πως έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

[custom:google-ads]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis