Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 21/08/2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω.

Η κατάσταση είναι καλύτερη από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και οι κάτοικοι φοβήθηκαν πως θα φτάσει στα σπίτια τους. Οι εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή  εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

[custom:google-ads]

«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τοn ευχαριστήσω για αυτό», δήλωσε χθες ο κύριος Γεωργιόπουλος.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Ξηροκάστελλο και Νερατζούλες που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο.

Ζευγάρι Σουηδών τουριστών εγκλωβίστηκε στην κορυφή του Σκοπού όταν ξέσπασε η φωτιά στο Ξηροκάστελο και δεν μπορούσε να κατέβει προς την πόλη. Το ζευγάρι έκανε κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής και με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο Σπύρο Πέτρου που συντονίζει τις επιχειρήσεις στο νησί τις τελευταίες ημέρες, εντόπισαν το ζευγάρι που είναι καλά στην υγεία του και το οδήγησαν με ασφάλεια στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού Ζακύνθου.

altsantiri.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis