Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 24/08/2019

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης βοηθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Λίγο αργότερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.
[custom:google-ads]
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στον Ant1, δήλωσε πως η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία. «Εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία προληπτικά», δήλωσε και εκτίμησε πως σύντομα η φωτιά, που στις 19:30 είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο κύριος Κατραζάκος έκανε λόγο για πολύ γρήγορη και μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς ο κύριος Χαρδαλιάς, γγ Πολιτικής Προστασίας, τον ενημέρωσε πως φτάνει στη Σάμο ένα σούπερ πούμα και ένα C-130 με προσωπικό.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis