Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:25 | 27/02/2015

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ομάδα των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και της κατάληψης ΒΟΧ στα Εξάρχεια.

Με αφορμή την πυρπόληση περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στα Εξάρχεια και την κριτική που ασκήθηκε στους δράστες από μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» δημοσίευσαν κείμενο στο διαδίκτυο στο οποίο εξαπολύουν επίθεση στους «συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης ΒΟΧ».

Οι «Πυρήνες» τάσσονται κατά εκείνων που άσκησαν κριτική στην επίθεση κατά του περιπολικού και κατά όσων εκφράστηκαν υπέρ των ειρηνικών συγκεντρώσεων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τις πορείες.

Στο στόχαστρο των «Πυρηνών» μπαίνει, μάλιστα, γνωστός αναρχικός των Εξαρχείων για τον οποίο γράφουν ότι «έχοντας παραιτηθεί απ’ την ενασχόλησή του με την αναρχία, έγινε τσιράκι του γνωστού δημοσιογράφου του MEGA και νυν πρόεδρο του κόμματος του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, είχε δεχτεί επίθεση, μαζί με το αφεντικό του, στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου, όταν έγινε αντιληπτός να τραβάει πλάνα με κάμερα, καταγράφοντας πρόσωπα για την εκπομπή “Άγιοι των Εξαρχείων”, που προβλήθηκε στους Πρωταγωνιστές, το 2008».

Για την πορεία των αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα κατά της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων γράφουν: «Εφόσον η (ειρηνική) πορεία ενάντια στη φασιστομάζωξη των Ιμίων είναι η εικόνα του μέλλοντος των πορειών – προτύπων για τα γούστα των “Συντρόφων/ισσών από το Κ*ΒΟΞ”, τότε, καλό είναι, πέρα απ’ την κριτική που ασκούμε, να πάρουμε θέση.

Η εικόνα αναρχικών να διαδηλώνουν ειρηνικά, δίπλα σε αφύλακτες κλούβες ΜΑΤ, με μοναδική επιθετική πράξη τις ζωγραφιές και τα συνθήματα στα οχήματα της αστυνομίας, δημιουργεί περισσότερο κατάθλιψη παρά υπερηφάνεια, για την “αυτοσυγκράτηση” των διαδηλωτών.

Απ’ την άλλη, η πυρπόληση των λεωφορείων των ΜΑΤ, σε συνθήκες μιας χαρισμένης νίκης, εφόσον η αριστερή κυβέρνηση δέσμευσε τις αστυνομικές δυνάμεις σε ρόλο παρατηρητή, θα είχε ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα, θα προκαλούσε μια συγκινησιακή ανάταση, θα ήταν μια χρήσιμη πρακτική εξάσκηση για νέους συντρόφους, αλλά σίγουρα δε θα ήταν μια μάχη που κερδήθηκε με τα δικά μας χέρια.

Δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα με όποιον επέλεγε να δυναμιτίσει αυτόν τον επιτάφιο – πορεία πυρπολώντας τις κλούβες αλλά, οι περισσότεροι από εμάς, δε θα ήμασταν εκεί εκείνο το βράδυ. Γιατί δε μας αρέσει να παίζουμε σε στημένα παιχνίδια».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα interarma.info και καταλήγει: «Το Inter Arma και ο πυρήνας φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν επιθυμούν να αναδημοσιεύονται τα κείμενά τους στο athens indymedia».

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis