Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 02/06/2017

·        Ανοχή της κυβέρνησης σε πάσης φύσεως εγκληματικότητα…

«Η χώρα βρίσκεται σε φάση έξαρσης της εγκληματικότητας και της σοβαρής παραβατικότητας. Τα φαινόμενα είναι καθημερινά και καταχρηστικά. Από τις περιπτώσεις των ληστειών μετά φόνου ή άσκησης βίας έως τις καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από ανεξέλεγκτες αγέλες περιθωριακών που δημιουργούν ανενόχλητοι νησίδες ανομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σ’ αυτά, να προσθέσουμε και την δράση ομάδων τρομοκρατών που έφτασαν στο σημείο να αποπειραθούν δολοφονική ενέργεια σε έναν πρώην πρωθυπουργό». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της βουλής, που συνεδρίασε για την έκφραση γνώμης επί του Στρατηγικού Σχεδίου για το Σωφρονιστικό Σύστημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα έτη 2018–2020.

Ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε το γεγονός ότι «ενώ θα έπρεπε να έχει σημάνει ήδη συναγερμός στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη, οι αποφάσεις που προωθούνται είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Περισσότερη ανοχή προς την πάσης φύσεως εγκληματικότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αποφάσεις που δίνουν μαζικά “συγχωροχάρτι” σε φυλακισμένους που έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα και οι οποίοι εξερχόμενοι των σωφρονιστικών καταστημάτων συνεχίζουν την παράνομη δράση τους. Η επιχειρηματολογία υπέρ αυτής της πολιτικής είναι εξωφρενική, καθώς εδράζεται στην έλλειψη χώρου. Και αντί να υπάρξει ένας σχεδιασμός, αφήνουμε τους πάντες έξω κατατρομοκρατώντας την κοινωνία».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερπληθυσμός κρατουμένων σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Η “Λευκή Βίβλος” του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει ότι ο αριθμός των κρατουμένων στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών, κυμαινόταν τα έτη 2012-2014 μεταξύ 124 και 134 ανά 100.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα ο αριθμός των κρατουμένων την 1η Φεβρουαρίου 2017 ήταν 9.383 κρατούμενοι, δηλαδή, περίπου 85 κρατούμενοι ανά 100.000 κατοίκους. Επομένως, το πραγματικό μας πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε υπερβολικό αριθμό κρατουμένων, αλλά ότι η χώρα δεν διαθέτει σωφρονιστικά καταστήματα με τέτοια χωρητικότητα ώστε να μπορεί να στεγαστεί με συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας ο αναλογικά μικρότερος αριθμός κρατουμένων στην Ελλάδα».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας είναι πλέον “εκκωφαντική”, όπως και σε κάθε άλλο τομέα και γι' αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis