Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:49 | 19/11/2015

Στους δεκαπέντε ανέρχονται οι συλληφθέντες για τα γεγονότα της Δευτέρα αφού το απόγευμα εκτελέστηκαν και τα έξι εκκρεμούντα εντάλματα σύλληψης που αφορούσαν επίσης μαθητές Λυκείου της Λευκωσίας, ηλικίας 16-18 ετών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδη ανέφερε ότι οι εννιά που είχαν συλληφθεί προηγουμένως κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους υπόλοιπους έξι, πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι εξετάσεις από το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζονται και στόχος είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε το συντομότερο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Τα πιο σημαντικά αδικήματα που διερευνά η αστυνομία είναι:
 

  • Επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης
  • Πρόκληση κακόβουλης ζημιάς,
  • Διασάλευση της ειρήνης σε δημόσιο χώρο
  • Ανησυχία
  • Υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου
  • Αδικήματα του περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμου
  • Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος

ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παράλληλα με τις προσαγωγές και συλλήψεις μαθητών για τις τέσσερις επιθέσεις κατά ανυποψίαστων περαστικών τουρκοκυπρίων στην Λευκωσία, έρευνα διεξάγεται και εντός των κόλπων της κυπριακής αστυνομίας, κατ΄εντολήν και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς υφίστανται μαρτυρίες τόσο Τουρκοκυπρίων, όσο και κάποιων Ελληνοκυπρίων, οι οποίες κάνουν λόγο για παρουσία αστυνομικών στα επεισόδια, οι οποίοι επέδειξαν χαρακτηριστική ολιγωρία, χωρίς να επεμβαίνουν για αποτροπή των επεισοδίων.

ΤΟ ΕΛΑΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Καμιά συμμετοχή δεν είχε το ΕΛΑΜ στις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ τη Δευτέρα και ούτε επικροτεί τέτοιες ενέργειες, αλλά με ανακοίνωσή του ζητά όπως ζητηθεί από τους αρμόδιους να παραδοθούν στις κυπριακές Αρχές οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού.

Ξεκαθαρίζεται ότι «δεν είχαμε καμία συμμετοχή στα επεισόδια (όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες) και ούτε επικροτούμε τέτοιες ενέργειες, όπως πολλοί ονειρεύονται, που φυσικά είναι καταδικαστέες». Όμως, προστίθεται, «καταδικάζουμε την έντονη κινητικότητα των πάντων για την διαπόμπευση των μαθητών, λες και υπέπεσαν στο προπατορικό αμάρτημα».

Το ΕΛΑΜ απαιτεί «τάχιστα, με την ίδια ευαισθησία (αν και επιβάλλεται μεγαλύτερη) να κινητοποιηθούν όλοι όσοι σήμερα καταδικάζουν, με προεξέχοντα τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να ζητήσουν να παραδοθούν στις Κυπριακές Αρχές οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού, κάνοντας αρχή με τον Κενάν Ακίν αλλά και τον εγκληματία πολέμου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που γνωρίζουν πολύ καλά που βρίσκονται».

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis