Μαζικές συλλήψεις στη νέα εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ
Μαζικές συλλήψεις στη νέα εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν 986 άτομα και 636 οχήματα, προσήχθησαν 28 άτομα και βεβαιώθηκαν 185 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαρτίου 2019, σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
 
Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
 

Ελέγχθηκαν: 986 άτομα, εκ των οποίων 753 ημεδαποί και 233 αλλοδαποί, καθώς και 636 οχήματα.
 
Προσήχθησαν: 28 άτομα, εκ των οποίων 21 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί.
 
Συνελήφθησαν: 18 άτομα, εκ των οποίων 12 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί και συγκεκριμένα:
  • 3 ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • 2 ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
  • 6 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • 1 ημεδαπός, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού.
 
Κατασχέθηκαν: Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
 
Βεβαιώθηκαν συνολικά: 195 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
 
  • 185 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: 43 για υπερβολική ταχύτητα, 1 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 1 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και 140 λοιπές παραβάσεις.}
  • 3 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • 4 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • 1 παράβαση του υγειονομικού κανονισμού.
  • 2 λοιπές παραβάσεις.Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλαγές σε διατάξεις του Π.Δ. 27/1986 - Βρείτε στο Policenet.gr το επικαιροποιημένο αρχείο