Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 07/05/2018

Με τους κανόνες του NFL, το πρωτάθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που αφορούν τις μαζορέτες και την αντιμετώπισή τους να έχουν τεθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο, η εφημερίδα "The New York Times" αποκάλυψε τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαζορέτες.

[custom:google-ads]

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για δυσάρεστες στιγμές που βίωσαν οι μαζορέτες της ομάδας Washington Redskins κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το 2013 στην Κόστα Ρίκα.

Στο άρθρο της Juliet Macur, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για τη φωτογράφηση του ημερολογίου των cheerleaders, οι μαζορέτες "έπρεπε να ποζάρουν τόπλες" ή με bodypainting και όλοι οι άνδρες χορηγοί και κάτοχοι εισιτηρίων VIP στο στάδιο FedExField να είναι παρόντες.

Η δημοσιογράφος μίλησε με πέντε cheerleaders, που ήταν σε αυτό το ταξίδι και με άλλες νεαρές γυναίκες που άκουσαν περιγραφές για τα όσα συνέβησαν.

Ένα βράδυ, ο πρόεδρος της ομάδας, αναφέρει το δημοσίευμα, δήλωσε σε εννέα από τις 36 μαζορέτες ότι ορισμένοι από τους χορηγούς τους, τις θέλουν ως συνοδεία σε νυχτερινό κέντρο.

Κάποιες από τις κοπέλες άρχισαν να κλαίνε. Όταν έφθασαν στο κλαμπ, δεν υπήρχε πολύς κόσμος, αλλά οι χορηγοί ήταν εκεί, όπως και κάποια στελέχη της ομάδας.

«Δεν μας έβαλαν το όπλο στο κεφάλι, αλλά ήταν υποχρεωτικό να πάμε», δήλωσε μία από τις μαζορέτες. Τελικά επέστρεψαν στο θέρετρο, στο οποίο έμεναν χωρίς να συμβεί κάτι, αλλά αρκετές γυναίκες δεν επέστρεψαν στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Πριν από το δημοσίευμα των New York Times, δύο πρώην μαζορέτες κατέθεσαν αγωγές, περιγράφοντας ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, στο οποίο συχνά αισθάνονταν ως αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και απλήρωτες υπερωρίες.

Η διοίκηση των Redskins, σε δήλωση προς τους Times της Νέας Υόρκης ανέφερε: «Το πρόγραμμα cheerleader της Redskins είναι ένα από τα κορυφαία της NFL σε συμμετοχή, επαγγελματισμό και κοινωνική υπηρεσία. Κάθε μαζορέτα Redskin είναι προστατευμένη με σύμβαση για τη διασφάλιση ασφαλούς και εποικοδομητικού περιβάλλοντος. Το έργο που επιτελούν οι μαζορέτες μας στην κοινότητα, οι επισκέψεις τους στα στρατεύματά μας στο εξωτερικό και η υποστήριξη που παρέχουν στην ομάδα μας είναι κάτι για το οποίο η Redskins και οι φίλοι μας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

Πηγή: NY Times, ΑΠΕ , enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis