Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:23 | 08/09/2016
Μαθήματα α λα FBI για το μοντέλο της αστυνομίας μετά από λύση του Κυπριακού, παρουσίασε εμπειρογνώμονας από τις ΗΠΑ, στην Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της προσαρμογής ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης για τις αναμενόμενες ανάγκες μιας μελλοντικής ενωμένης Κύπρου.


Στο πλαίσιο της εντολής που δόθηκε στις Τεχνικές Επιτροπές και λόγω της έλλειψης εμπειρίας στα θέματα ομοσπονδιακής αστυνόμευσης, η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα και Εγκληματολογικά Θέματα φιλοξένησαν στις 6 Σεπτεμβρίου στο κοινό χώρο τους στη νεκρή ζώνη, παρουσίαση από τον David Dobrotka, Αμερικανό εμπειρογνώμονα σε θέματα αστυνόμευσης.

fbi 2

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο κ. Dobrotka μοιράστηκε με τα μέλη της Επιτροπής την εκτεταμένη πείρα που κατέχει και τις γνώσεις του στις ΗΠΑ, και επικεντρώθηκε πάνω σε θέματα για την επιβολή του νόμου στις ΗΠΑ και το μηχανισμό ανταλλαγής πληροφοριών. Ο προσκεκλημένος τόνισε τη σημασία της προσαρμογής ομοσπονδιακών μοντέλων αστυνόμευσης στις αναμενόμενες ανάγκες μιας μελλοντικής ενωμένης Κύπρου.
 
Μέλη της δικοινοτικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν θέματα που ηγέρθησαν κατά την παρουσίαση. Ο καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής και ο Χακί Ονέν, επικεφαλής της Επιτροπής, εξέφρασαν την εκτίμηση της Επιτροπής προς την Αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών καθώς και την αμερικάνικη Πρεσβεία για τις προσπάθειές τους να ενισχυθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.


ΚΥΠΕ
 
www.reporter.com.cy
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis