Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 09/09/2017

Η γερμανική εταιρία κατασκευής όπλων Heckler & Koch αποφάσισε να εφαρμόσει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μία πιο ηθική πολιτική πωλήσεων, προκαλώντας αίσθηση, καθώς πρόκειται για την πρώτη του χώρου παγκοσμίως που προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση.

Η εταιρία, τα όπλα της οποία εκτιμάται ότι έχουν σκοτώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ανθρώπους από το 1949 που ιδρύθηκε, δεσμεύτηκε να σταματήσει να πουλάει σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και σε αυτές που παραβιάζουν τους κανόνες της δημοκρατίας και περί διαφθοράς, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Μαλαισία και η Ινδονησία.

[custom:google-ads]

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, η νέα στρατηγική θεωρείται δεδομένη, καθώς συμπεριλήφθηκε στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρίας και επιβεβαιώθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία, που αποκαλείται "η πιο φονική εταιρία της Γερμανίας", θα πωλεί πλέον μόνο σε "πράσινες χώρες", τις οποίες ορίζει βάσει τριών κριτηρίων: την ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ ή ισότιμου οργανισμού (Ιαπωνία, Ελβετία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), τον δείκτη της διαφθοράς του οργανισμού της Διεθνούς Διαφάνειας και του δείκτη δημοκρατίας.

Τα ανώτατα στελέχη της εταιρίας, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ταμείου αποζημίωσης των θυμάτων από όπλα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία το 2010 διαπιστώθηκε ότι πουλούσε παρανόμως όπλα στο Μεξικό.

Ανθή Κουτσουμπού

Πηγή: Guardian, news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis