Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:20 | 29/04/2017

Μέλος της τετραμελούς ομάδας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη (2η) θέση στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης "The EUROPA Moot Court Competition" που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και στους Φιλίππους από 7 έως 10 Απριλίου, είναι και ο ΜΙV (ΝΟΜ) Ανδρέας Πιπερίδης, από την Κύπρο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού αφορούσε έναν νεαρό Σύριο, ο οποίος εγκατέλειψε το ισοπεδωμένο από τις εμφύλιες συγκρούσεις Χαλέπι και διέσχισε το Αιγαίο, τον Απρίλιο του 2016, λίγο καιρό αφότου είχε τεθεί σε ισχύ η κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η ομάδα του ΑΠΘ απέκλεισε τα πανεπιστήμια της Μαδρίτης και της Σόφιας, ενώ στη φάση των ημιτελικών το πανεπιστήμιο της Λισαβόνας. Στον μεγάλο τελικό (που διεξήχθη εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων), διαγωνίστηκε με το Πανεπιστήμιο της Λυών, το οποίο και κατέλαβε την 1η θέση.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κλήθηκε να αναπτύξει τις απόψεις τόσο του νεαρού Σύριου όσο και της κυβέρνησης του κράτους-μέλους υποδοχής.

 

ssas.army.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis